Vintura bundelt de krachten met Franse branchegenoot Cepton

04 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vintura, een adviesbureau gespecialiseerd in gezondheidszorg en life science, heeft de krachten gebundeld met de Franse branchegenoot Cepton. Samen beschikken de twee bureaus over zo’n 90 medewerkers in vier Europese landen.

“Deze fusie is een cruciale stap in ons transformatieproces om de leidende internationale life science- en gezondheidszorg-managementboutique te worden”, zegt Gérard Klop, de oprichter van het Nederlandse Vintura.

“De bundeling van onze krachten zal onze aanwezigheid in Europa versterken, nieuwe kansen en toegang tot andere markten en cliënten in de gezondheidszorg bieden, en onze respectievelijke portfolio’s vergroten”, voegt Cepton-oprichter Jean Reboullet toe.

Vintura bundelt de krachten met Franse branchegenoot Cepton

Het in 2000 opgerichte Vintura helpt klanten in de sectoren gezondheidszorg en life sciences op het gebied van strategie, organisatie en verandering. Het adviesbureau heeft een team van 55 consultants en medewerkers die werken vanuit kantoren in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Tot de klanten behoren onder meer EIT Health, Janssen, Roche en verschillende ziekenhuizen in ons land.

Cepton is een specialist in de gezondheidszorg die zich richt op strategie- en managementadviesdiensten. Het kantoor werd in 2006 opgericht en telt vandaag de dag 35 consultants. Het bureau is vooral actief in Frankrijk en bedient spelers uit het middensegment van de markt en private equity-groepen.

Voor beide adviesbureaus biedt de fusie zowel schaalvergroting als plaatselijke aanwezigheid in nieuwe markten. “Om een maximale impact te hebben, geloven wij dat je de taal en cultuur van je klant moet delen, dichtbij moet zijn en kennis van en ervaring binnen het lokale zorgstelsel moet hebben”, legt Klop uit.

Ook kunnen Vintura en Cepton profiteren van elkaars complementaire aanbod. Terwijl de twee bureaus een portefeuille van strategie- en organisatiecapaciteiten delen, brengt Cepton nieuwe expertise in op het gebied van transactie-due diligence en waarde-optimalisatiediensten voor financiële sponsors. Omgekeerd vult Vintura de gezondheidszorgportefeuille van Cepton aan met specifieke expertise in de care- en cure-segmenten.

“Beide bedrijven geloven sterk in de kracht van een gediversifieerd aanbod en de mogelijkheid om cliënten nieuwe perspectieven te bieden”, aldus Klop.

Reboullet wijst er ten slotte op dat de deal ook voortbouwt op gedeelde culturele waarden en vergelijkbare hoogstaande reputaties in de markt. In Frankrijk is Cepton onder andere door Capital en Statista uitgeroepen tot een van de top farma-consultancybedrijven van het land, terwijl Vintura in Nederland behoort tot de toonaangevende adviesbureaus op het gebied van gezondheidszorg en life sciences.

“Het is een fusie van gelijkgestemden en we hebben een vergelijkbare cultuur”, concludeert Reboullet.

Beide managementadviesbureaus zullen onder hun huidige merknaam blijven opereren. Financiële details over de transactie zijn niet naar buiten gebracht.