Joep Verschueren en Maud Stam: ‘Bij Kwattaas staat ontwikkeling centraal’

07 april 2023 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Beiden begonnen vorig jaar bij Kwattaas, beiden kozen voor het bureau vanwege de uitgebreide aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Maud Stam en Joep Verschueren delen hun eerste ervaringen bij Kwattaas en vertellen hoe ze zelf meebouwen aan het Amersfoortse kantoor.

Het is een bekend verschijnsel: aan het begin van je loopbaan leer je veel, maar naarmate de jaren verstrijken wordt dat vaak minder en minder. Zo ervoer ook Maud Stam.

In 2016 startte ze haar loopbaan als process controller bij logistiek bedrijf Nippon Express. Vervolgens groeide ze door tot achtereenvolgens business analyst en continuous improvement lead. Maar in tegenstelling tot de focus van die laatste rol, miste ze de gaandeweg de voortdurende verbetering: “Ik leerde die eerste jaren heel veel, maar die leercurve vlakte op een gegeven moment af”, aldus Maud.

Joep Verschueren en Maud Stam, Kwattaas

Joep Verschueren herkent het beeld. Ook hij was actief bij een logistiek bedrijf, genaamd Cordstrap. Daar deed hij uitgebreide supply chain managementervaring op in rollen als projectleider, supply chain analyst en supply chain leader. En ook hij vertrok na zes jaar vanwege een gebrek aan mogelijkheden om zich verder te ontplooien.

Het verlangen naar meer ontwikkelmogelijkheden bracht Joep en Maud vorig jaar allebei naar Kwattaas, een Amersfoorts adviesbureau gericht op verbetertrajecten in de maakindustrie. Joep startte in mei, Maud in november. Beiden vervullen de rol van projectmanager.

“Mijn belangrijkste reden om voor Kwattaas te kiezen was dat ontwikkeling op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak hier centraal staat”, geeft Joep aan.

Werken aan je eigen talenten

Met zijn eerste jaar alweer bijna achter de rug, kan hij tevreden vaststellen dat het daarmee inderdaad wel goed zit bij Kwattaas. Zo is er een uitgebreid trainingsprogramma, waarin de eigen ontwikkelvoorkeuren centraal staan.

“Die opleidingen kies je grotendeels zelf en gaan uit van je eigen kracht en belangstelling”, legt Joep uit. “Je kunt natuurlijk alles trainen, maar hier is het vooral belangrijk om jezelf te zijn en daarop door te bouwen. Iedereen heeft zijn eigen talenten.”

Ook Maud is maar wat blij dat ze de overstap heeft gewaagd. “Ik word hier echt in mijn waarde gezien. Het gaat er niet alleen om dat we technisch beter worden in ons werk, maar ook dat we ons als mens ontwikkelen. Hier krijg je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen, vanuit je eigen kracht, maar er wordt ook wel verwacht dat je dat doet.”

Iedereen een coach

Om die ontwikkeling te stimuleren heeft iedereen bij Kwattaas een ervaren collega als coach. “Dat is voor mij nu heel waardevol”, vertelt Maud. “Ik kan de dingen die ik ervaar direct gebruiken om te groeien en te leren…Er wordt goed naar je geluisterd en er is echte belangstelling voor jou als persoon.”

“Ik leer hier elke dag van mijn meer ervaren collega’s”, vult Joep aan. “Bijvoorbeeld over projectmanagement. Daar wil ik nog veel beter in worden en ga ik nu een formele training in volgen”, blikt hij enthousiast vooruit.

De afgelopen maanden deed Joep al veel nieuwe inzichten op – zowel over zichzelf als over nieuwe technieken, zoals de socratische vraagstelling. “Daarbij leer je beter vragen te stellen, waarbij je de ander centraal stelt. Zeer interessant en direct bruikbaar bij klanten en in contact met collega’s”, legt hij uit.

“Er wordt goed naar je geluisterd en er is echte belangstelling voor jou als persoon.”

Het team van Kwattaas helpt niet alleen bij de ontwikkeling van (nieuwe) collega’s, maar speelt volgens Joep ook een belangrijke rol tijdens de “uitdagende klussen bij mooie bedrijven”, waar Kwattaas-professionals (intern beter bekend als Kwatties) dagelijks aan mogen werken.

“Een belangrijk verschil met andere bedrijven is dat we hier veel samen doen”, legt hij uit. “We gaan meestal met twee of drie mensen naar een klus. Daardoor zie je de situatie ook door de ogen van anderen en dat geeft een compleet beeld. Het zorgt voor meer kwaliteit, een snellere doorloop en het is leuker werken. Bovendien leer je op die manier veel van elkaar.”

Altijd goed het weekend in

Ook het sterke teamgevoel draagt eraan bij dat Joep en Maud uitstekend op hun plek zitten bij Kwattaas. Omdat het kweken van zo’n teamgevoel een extra grote uitdaging is bij bureaus waar de projectmanagers doorgaans werken aan externe klussen, spant Kwattaas zich extra in om te zorgen dat collega’s regelmatig samenkomen.

“Tijdens leuke uitjes, om samen te sparren of om, door middel van bijvoorbeeld een cursus, aan hun ontwikkeling te werken”, licht Maud toe.

En vrijdag zijn de Kwatties zoveel mogelijk op kantoor. Dan wordt er altijd uitgebreid samen geluncht, vertelt Joep: “We nemen dan echt de tijd. We dekken samen de tafel en praten over van alles. Dat wordt bij Kwattaas echt gestimuleerd. Als iemand vraagt ‘hoe gaat het?’, en jij zegt ‘goed hoor’, kom je daar niet mee weg. Er wordt echt naar je geluisterd. Zo ga je altijd goed het weekend in.”

Iedereen bouwt mee

De betrokkenheid bij elkaar en bij Kwattaas wordt nog eens versterkt doordat de medewerkers niet alleen blijven werken aan hun eigen ontwikkeling, maar ook aan die van het bureau. “Kwattaas werkt op een holacratische manier”, vertelt Joep. “Dat betekent simpel gezegd dat iedereen meebouwt aan het bedrijf en dat het een hele platte organisatie is.”

“Kwattaas is een fantastische plek voor mensen die houden van een uitdaging en open zijn.”

De collega’s kunnen allemaal een bijdrage te leveren aan de verschillende zogeheten ‘cirkels’, waarbinnen “alle overkoepelende onderwerpen, zoals marketing en ICT, zijn belegd”, legt Maud uit. “We kiezen zelf aan welke cirkel we meedoen en voor welke we eindverantwoordelijk zijn.”

“Zo hebben we allemaal zelf invloed op de ontwikkeling van de organisatie. En natuurlijk kiezen we voor de onderwerpen die we zelf het leukst vinden”, voegt ze toe met een glimlach.

Of deze interne taken vragen om extra tijd van de medewerkers? “Nee hoor”, stelt Joep ons gerust. “Dat is ook zo bijzonder hier. Er is een maximaal aantal uren dat we declarabel mogen zijn. De andere uren besteden we aan de ontwikkeling van Kwattaas en onszelf.”

Zin om jezelf te ontwikkelen

Maud en Joep kunnen Kwattaas in ieder geval van harte aanbevelen aan andere talenten die op zoek zijn naar een mooie volgende stap in hun carrière. Maar, zo erkennen ze, je moet natuurlijk wel goed passen binnen het bureau.

“Kwattaas is niet geschikt voor mensen die het wel prima vinden op hun kantoortje”, geeft Maud aan. “Maar het is een fantastische plek voor mensen die houden van een uitdaging en open zijn. Je maakt veel mee en het is belangrijk dat je dat met collega’s deelt. En je moet zin hebben om jezelf te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als persoonlijk.”

“Je moet ook in staat zijn om relaties te leggen, verbinding te maken, zowel met opdrachtgevers als collega’s”, vult Joep aan. “Die collega’s zullen je altijd steunen, net zoals er van jou verwacht wordt dat jij dat doet bij de anderen. Als je dat leuk vindt, en je houdt van uitdagende klussen bij mooie bedrijven, dan voel je je bij ons zeker thuis en kun je grote stappen maken in je ontwikkeling.”