Werken bij Kwattaas: Laura Mittelmeijer en Leander van Bijnen

16 september 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De een maakte de overstap vanuit een lijnfunctie, de ander vanuit een groot advieskantoor. Maar zowel Laura Mittelmeijer als Leander van Bijnen koos bewust voor Kwattaas. Consultancy.nl ging in gesprek met het duo over hun werkzaamheden, ervaringen en keuze voor het boutiquebureau uit Amersfoort.

Leander van Bijnen werkte na het afronden van zijn master Beleid, Communicatie en Organisatie jarenlang als teamleider bij Albert Heijn. Vervolgens sloot hij zich aan bij een 25-koppig consultancybureau, waar hij als adviseur en trainer werkte voor opdrachtgevers als ASML, KPMG en de Rabobank.

Zijn overstap naar Kwattaas in mei van dit jaar was ingegeven door de wens om “nog meer verschil te maken” voor bedrijven: niet alleen adviseren, maar ook mensen, teams en organisaties in de praktijk begeleiden bij groei en verandering. Aan die wens geeft hij nu als projectmanager en consultant invulling bij het Amersfoortse adviesbureau, dat zich in het bijzonder toelegt op verandertrajecten in de maakindustrie.

Laura Mittelmeijer en Leander van Bijnen - Kwattaas

Laura Mittelmeijer nam afgelopen januari haar ervaring in techniek en bedrijfskunde mee naar Kwattaas. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan rondde ze twee masters af: één in energiewetenschap (Universiteit Utrecht) en één in innovatiemanagement (Rotterdam School of Management).

In navolging van haar afgeronde opleidingen werkte ze enige tijd als improvement engineer voor Alfen, een fabrikant van laadpunten voor elektrische auto’s. De afgelopen jaren leidde ze diverse verbeterprojecten.

Begin dit jaar startte ze bij Kwattaas. Als projectmanager, consultant en interimmanager werkt ze nu aan verbeterprojecten bij bedrijven in de mkb-industrie. Denk aan opdrachten in operations, service operations en procesverbetering.

Dynamisch werk, focus op kwaliteit

Het is vooral de afwisselende en dynamische aard van het werk die Laura zeer bevalt bij Kwattaas. “Je moet het leuk vinden om met veel verschillende mensen om te gaan en in uiteenlopende groepen en bedrijven te werken. Voor mij is dat een verademing.”

Wat zowel haar als Leander zeer aanspreekt is de manier waarop Kwattaas omgaat met opdrachtgevers, met name de “sterke focus op kwaliteit” die het bureau erop nahoudt. Dat begint al in het voortraject, vertelt Leander, waar Kwattaas enkel een opdracht aanneemt onder de voorwaarde dat ze ook echt waarde kunnen toevoegen. “Er wordt actief een vorm van partnerschap gezocht om te bepalen of Kwattaas de partij is die de klant kan helpen. Zo niet, dan nemen wij de opdracht niet aan.”

“Werken met een groep van collega’s met wie je altijd kunt sparren en van wie je dingen kunt leren, is ontzettend waardevol. Ik zit hier echt op mijn plek.”
– Laura Mittelmeijer

Laura vult aan: “We besteden in de analysefase vaak meerdere weken aandacht aan de analyse van de vraag: wat moet er echt gebeuren? We leren de organisatie kennen, spreken met meerdere stakeholders en zorgen dat we de hoofdvraag naar boven krijgen. Zo weet je zeker dat je de oorzaken aanpakt en het bedrijf daadwerkelijk verder helpt.”

Zelf de leiding nemen, maar ook kunnen sparren

Laura vertelt hoe adviseurs bij Kwattaas vanaf het begin de ruimte krijgen om zelfstandig zaken op te pakken, maar indien nodig altijd om ondersteuning kunnen vragen: “Bij de eerste klussen was ik nog betrokken als project support. De meeste trajecten zijn vrij intens – dat is verandering altijd – en ik vond het heel interessant om dan met de ervaren partners na te praten over wat er gebeurde.”

“De verantwoordelijkheden die je krijgt worden afgestemd op wat je aankan op dat moment en waar je naartoe wilt”, legt ze uit. “Ik merk dat ik daardoor ontzetten veel leer en hard groei.”

Inmiddels vervult Laura een lead-rol in haar projecten. Wanneer ze behoefte heeft om te sparren kan ze echter altijd terugvallen op haar collega’s en in het bijzonder haar ‘partnerbuddy’ Rutger Stolting. “Hoewel ik veel vrijheid krijg, zijn mijn collega’s altijd betrokken en geven ze graag advies.”

Investeren in persoonlijke ontwikkeling

Dat de collega’s altijd voor elkaar klaarstaan beaamt ook Leander, die stelt dat het bureau volop in zijn projectmanagers investeert. “We krijgen ondersteuning op maat en Kwattaas investeert ook echt in ons als persoon. Het is bijvoorbeeld de regel dat we maximaal 80% van onze uren declarabel werken en 20% besteden aan de ontwikkeling van onszelf en van Kwattaas.”

“Er is een volle pijplijn, er komen nieuwe collega’s en we kunnen elke dag groeien als professional. Die dynamiek vind ik heel fijn, maar dat moet je wel liggen.”
– Leander van Bijnen

Daarbij krijgt iedereen alle ruimte om haar of zijn eigen ontwikkeldoelstellingen vorm te geven. “Jezelf ontwikkelen betekent bij Kwattaas niet een keurslijf aan cursussen die je moet volgen. Het gaat om je eigen doelen en hoe je daar wilt komen. Daarbij heeft iedereen inspraak en is alles bespreekbaar.”

Ruimte voor plezier

Leander en Laura voelen zich ook uitstekend thuis binnen de bedrijfscultuur van Kwattaas, waar een beetje gezelligheid en ontspanning natuurlijk ook niet mogen ontbreken. Leander: “Het is soms weliswaar lastig om in alle hectiek tijd te vinden om elkaar te spreken, maar Kwattaas faciliteert dat gelukkig actief, bijvoorbeeld met een tweewekelijkse vrijdagbijeenkomst, een maandelijkse offsite-dag en genoeg leuke momenten met elkaar buiten het kantoor voor de ontspanning.”

Al met al is de jonge, maar ervaren adviseur trots deel te mogen uitmaken van het snelgroeiende adviesbureau, dat inmiddels bestaat uit een kernteam van 10 professionals. “Er is een volle pijplijn, er komen nieuwe collega’s en we kunnen elke dag groeien als professional. Die dynamiek vind ik heel fijn, maar dat moet je wel liggen.”

Ook werken bij Kwattaas? Bekijk de mogelijkheden en openstaande vacatures.