HeadFirst Group brengt verzekeringsaanbod voor zzp’ers naar België

24 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HeadFirst Group brengt zijn pakket aan verzekeringen voor zzp’ers naar België. Net als in Nederland gebeurt dit in samenwerking met verzekeraar Alicia.

In maart van vorig jaar maakten HeadFirst Group en Alicia hun samenwerking wereldkundig. Samen hebben ze een collectieve verzekeringsoplossing ontwikkeld: Alicia Benefits. Met deze oplossing kunnen zzp’ers zich verzekeren voor tal van risico’s, waaronder beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico’s en ongevallen.

In augustus 2022 werd een nieuwe verzekering aan de portefeuille toegevoegd: een voorziening voor collectieve arbeidsongeschiktheid. Een belangrijke toevoeging, want naar schatting heeft zo’n twee derde van alle zzp’ers in Nederland (700.000 zzp’ers) hiervoor niets geregeld.

HeadFirst Group brengt verzekeringsaanbod voor zzp'ers naar België

Met de uitbreiding naar België ziet HeadFirst Group een grote wens in vervulling gaan. De HR-techdienstverlener heeft de ambitie om uit te groeien tot een grote speler in ons buurland (en heel Europa). Met Alicia Benefits kan het nu ook aangesloten zzp’ers in België voorzien van zijn verzekeringsaanbod.

Volgens Marijn Moerman, CEO van Alicia, ontwikkelt de Belgische markt zich in lijn met de trend die al langer gaande is in Nederland. “Het aantal freelancers in België blijft stijgen [het afgelopen jaar met 7% tot bijna 200.000] en tegelijkertijd neemt de verzekeringsgraad af. Zzp’ers zijn onvoldoende bekend met de risico’s en het vinden van een passende verzekering is een flinke zoektocht.”

“Dankzij onze oplossing kunnen nu ook zzp’ers in België razendsnel en goed verzekerd aan een opdracht starten”, zegt Florine Onderwijzer, Managing Director Professionals & Partners services bij HeadFirst Group.

Alicia Benefits is onderdeel van een groter pakket aan diensten dat HeadFirst Group ter beschikking stelt aan zijn achterban. “Ons doel is het samenstellen van het meest ideale pakket aan diensten die professionals primair nodig hebben om ondernemer te zijn en zich volledig te kunnen focussen op hun core business”, aldus Onderwijzer.