HeadFirst Group haalt investeerder aan boord voor Europese ambities

06 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HeadFirst Group heeft een nieuwe ronde aan financiering aangetrokken. Met de kersverse investering van IceLake wil de HR-techdienstverlener vooral in het buitenland op groeijacht gaan.

Al jaren wordt HeadFirst Group op de achtergrond gefinancierd en bijgestaan door private equity-partijen. Na een vroege relatie met Value8 nam in 2018 Beryllium het stokje over, en in 2020 werd Kartesia verwelkomd.

Elk van de investeerders heeft HeadFirst Group bijgestaan in het zetten van hun volgende groeistap. Behaalde de groep in 2017 nog een omzet van onder de €500 miljoen, inmiddels is dat ongeveer het viervoudige. Met IceLake aan boord wil de groep nu vooral zijn aanwezigheid in de Europese markt verder uitbouwen.

HeadFirst Group haalt investeerder aan boord voor Europese ambities

HeadFirst Group is reeds actief in tal van Europese landen, maar heeft nog nergens de positie weten te bemachtigen die het in de Benelux heeft (een top-3 positie in de flexmarkt).

“Met de sterke marktpositie in de Benelux als basis zien we volop mogelijkheden om uit te breiden in Europa. Met de betrokkenheid van IceLake is er een solide financiering aanwezig om deze ambities te realiseren”, aldus Han Kolff, bestuursvoorzitter van HeadFirst Group.

Voor welk bedrag IceLake aan boord komt is niet bekendgemaakt. Kartesia en de oprichters van HeadFirst Group behouden een aandeel in de HR-dienstverlener.

Bastiaan Hagenouw van IceLake zegt: “We zijn erg enthousiast om in HeadFirst Group te investeren. We zijn onder de indruk hoe zij zich hebben ontwikkeld tot een bedrijf met een unieke en marktleidende positie in de HR-dienstverlening. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken om hun groeiambities te realiseren.”

HeadFirst Group levert een diversiteit aan HR-diensten voor grote en middelgrote ondernemingen in de private en publieke sector, waaronder consultancy, talentoplossingen, recruitment process outsourcing en managed services providing. Dagelijks zijn meer dan 20.000 hoogopgeleide professionals via HeadFirst Group aan het werk.

Andere deelnemingen binnen het portfolio van IceLake omvatten Constructif, Genetics, Nazca, NetRom, Orange Group en P&R Medical.