HeadFirst Group biedt freelance-achterban verzekeringen aan van Alicia

30 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HeadFirst Group heeft een samenwerking afgesloten met Alicia, een bedrijf dat verzekeringsproducten levert aan professionals.

Voor HeadFirst Group bouwt het partnership voort op zijn ambitie om meer ondersteuning te bieden aan zijn achterban: zelfstandige adviseurs en professionals. Niet alleen ondersteuning bij bijvoorbeeld het vinden van geschikte opdrachtgevers, maar ook hulp bij het optimaliseren of zo eenvoudig mogelijk maken van hun eigen bedrijfsvoering. Daar hoort voor velen ook het zorgdragen voor de juiste verzekeringen bij.

“Voor zzp’ers die via ons aan een opdracht werken heeft Alicia een collectieve verzekeringsoplossing ontwikkeld: Alicia Benefits. Dankzij deze oplossing kunnen zzp’ers zich in één keer verzekeren voor tal van onderwerpen”, zegt Marion van Happen, CEO bij HeadFirst Group.

Via Alicia Benefits, heb jij deze verzekeringen goed op ordeVoor freelancers en zzp’ers vormt het afsluiten van de juiste verzekeringen een belangrijk aandachtspunt, beaamt ook Marijn Moerman, CEO van Alicia: “Het aandeel zzp’ers groeit hard, terwijl tegelijkertijd de verzekeringsgraad afneemt.”

“Een klassiek geval van een vraag en aanbod-error”, vervolgt Moerman. “Veel zzp’ers starten nog onverzekerd aan een opdracht. Ze zijn onvoldoende bekend met de risico’s en het vinden van een passende verzekering is een flinke zoektocht. Dat is precies waar Alicia het verschil maakt.”

Divers verzekeringsaanbod

Zo biedt Alicia bijvoorbeeld een verzekering voor beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid. Een dergelijke verzekering is van groot belang voor (zelfstandige) ondernemers, wanneer zijzelf (of hun bedrijf) aansprakelijk worden gesteld in het geval van mogelijke ontstane schade (bij een opdrachtgever).

Verder kunnen freelancers zich bij Alicia verzekeren tegen cybergerelateerde risico’s. Zo’n verzekering biedt uitkomst wanneer de professional of de IT-omgeving van diens bedrijf het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, hacking, datadiefstal en meer.

Ook een ongevallenverzekering behoort tot de mogelijkheden. Deze verzekering dekt (een deel van) de schade in het geval de professional blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. En ook voor mogelijke calamiteiten die optreden tijdens een zakelijke reis zijn er verzekeringsoplossingen voor freelancers, zowel voor buitenlandse als binnenlandse reizen.

Ontzorgen van freelancers

Headfirst Group en Alicia richten zich vanuit hun samenwerking vooral op het ontzorgen van freelancers, door middel van het bieden van zogenaamde ‘embedded insurance’. Met andere woorden: het verzekeringsaanbod wordt met behulp van API’s geïntegreerd beschikbaar gesteld. Via aangesloten platforms kunnen de zzp’ers direct en snel toegang krijgen tot het verzekeringsaanbod.

“Alicia heeft niet alleen een passend en kwalitatief hoogstaand verzekeringsproduct ontwikkeld, maar zorgt er met de embedded insurance ook voor dat zelfstandigen op ons platform razendsnel verzekerd zijn”, besluit Van Happen.