Laurens Padding en Stacey van der Kolk over werken bij Novius

22 februari 2023 Consultancy.nl 7 min. leestijd

Laurens Padding en Stacey van der Kolk werken sinds zo’n anderhalf jaar voor Adviesgroep Novius, onderdeel van Royal HaskoningDHV. Tegenover Consultancy.nl vertellen ze over de onboarding, hun werkzaamheden en wat het bureau in hun ogen zoal onderscheidend maakt.

Beiden kwamen vers uit de studiebanken, toen zij ervoor kozen hun loopbaan te starten bij Novius/Royal HaskoningDHV. Waar Laurens een master in Sustainable Business & Innovation afrondde aan Universiteit Utrecht, voltooide Stacey een dubbele master aan Universiteit Maastricht (Change Management) en Nova School of Business and Economics (International Management).

Laurens was vanuit zijn opleiding reeds bekend geraakt met Royal HaskoningDHV (RHDHV), waar hij zijn afstudeerstage volgde. Aangezien hij er al langer naar uitkeek om in het “interessante speelveld van consultancy” terecht te komen, was de stap naar Adviesgroep Novius vervolgens dan ook snel gezet.

Laurens Padding, Adviesgroep Novius

“De focus op digitale transformatie sprak mij in eerste instantie al erg aan”, trapt Laurens af. “Mijn interesse lag (ook vanuit mijn opleidingen) in de gebieden van innovatie en change management. Deze aspecten komen sterk terug in de consultancydiensten van Novius.”

“Dit, in combinatie met RHDHV, klonk mij als muziek in de oren; bezig zijn met duurzaamheid, verandering en innovatie. Na mijn eerste gesprekken bij Novius ook een erg positieve indruk te hebben gekregen van het type mensen, was ik overtuigd dat ik hier heel graag zou willen werken.”

Passie voor digitale transformatievraagstukken

Voor Stacey was de keuze voor Novius even goed een logische. “Novius sprak me erg aan omdat het een ambitieuze organisaties is met passie voor digitale transformatievraagstukken”, legt ze uit. “Ik ben echt op zoek gegaan naar een organisatie waarbij ik me zowel op professioneel als persoonlijk vlak kan ontwikkelen.”

Met een glimlach kijkt ze terug op haar eerste kennismaking: “Vanaf het eerste moment dat ik in contact kwam met Novius voelde het goed en stond persoonlijke aandacht centraal.”

Wat volgde was een vliegende start binnen Novius, waar Stacey zich al snel thuis voelde: “Het onboardingproces verliep erg soepel. De eerste week bestond direct uit verschillende kennismakingsgesprekken. Voor mij een mooie kans om mijn collega’s, de organisatie en het vakgebied beter te leren kennen.”

Uitdagende transformatie- en dataprojecten

Het afgelopen jaar heeft Stacey aan uiteenlopende digitale transformatie- en dataprojecten mogen bijdragen. Een van de projecten die haar in het bijzonder trots maakt betrof het opstellen van een datastrategie en roadmap voor een drinkwaterbedrijf. “Een uitdagende opdracht, waarbij ik samen met een collega consultant heb gekeken naar alle onderdelen van de bedrijfsvoering en de integrale samenhang hiertussen.”

Stacey en het team keken naar dataproducten en -diensten, data-organisatie, datadomeinen en datagedreven cultuur, om te analyseren waar de organisatie vandaag staat en waar het bedrijf in de toekomst naartoe wil.

“Wat de opdracht uitdagend maakte was het komen van een complex vraagstuk tot een praktische oplossing”, blikt Stacey terug. “Data wordt door veel organisaties gezien als complex. Het scherp formuleren waarom data een cruciaal bedrijfsasset is, het op een simpele manier weergeven en stakeholders betrekken in het proces was een leuke uitdaging.”

Jaar vloog voorbij

Ook Laurens kijkt terug op een druk debuutjaar, waarin hij maar liefst aan vier opdrachten mocht werken voor vier verschillende opdrachtgevers in zowel de private als publieke sector. “Mijn eerste jaar vloog voorbij door de leuke en variërende opdrachten en boeiende (interne en externe) trainingen. Voor mij onderscheidt Novius zich vanwege de diversiteit in opdrachten en hun sterke inhoudelijke kennis.”

Elk van Laurens opdrachten had zo zijn eigen hoogtepunten, vertelt hij. “Een voorbeeld van een hoogtepunt voor mij was een praktische workshop waarin we samen met de opdrachtgever tot enorm waardevolle inzichten kwamen.”

In een ander (data)project was het voor Laurens een hoogtepunt om uit eerste hand te kunnen zien hoe zijn werk “bijdraagt aan het wijkgericht handhaven binnen een gemeente en hoe boa’s steeds efficiënter en gerichter kunnen gaan handhaven door de ontwikkeling van datagedreven dashboards”.

Stacey van der Kolk, Adviesgroep Novius

Laurens ziet dat er een steeds grotere behoefte is aan het gebruik van data door organisaties, en dat er veel waarde kan worden behaald met het juist benutten van data. “Om die reden wil ik mij in mijn persoonlijke ontwikkeling komend jaar verder gaan richten op data.”

Ruimte voor ontwikkeling

Die ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng krijgt hij binnen Novius volop, iets dat Laurens zeer waardeert: “Novius is voor mij een erg prettige werkgever, omdat mijn eigen voorkeuren en interesses altijd worden meegenomen bij de inzet op opdrachten.”

Maar het is vooral ook het hechte team dat het werken bij Novius voor Laurens zo aangenaam maakt: “Naast de professionele relatie wordt er door collega’s ook interesse in je getoond op persoonlijk vlak, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde binnen zowel geheel Novius als mijn eigen team.”

“De sfeer is onderling prettig informeel en tegelijkertijd professioneel”, geeft hij aan. “Ik kan altijd bij collega’s terecht voor een gezellig praatje over het weekend maar ook altijd voor hulp over werkgerelateerde zaken.”

Open, ondernemende en creatieve cultuur

Stacey kan de woorden van haar collega alleen maar beamen. Ook zij voelt zich volledig op haar plek binnen Novius. De cultuur omschrijft ze als “heel open”, “…omdat je als je vragen hebt heel toegankelijk en informeel een berichtje kunt sturen of gewoon even kunt bellen om te sparren met collega’s”.

Daarnaast heeft Novius een “ondernemende cultuur”, geeft ze aan. “We ondernemen veel activiteiten samen, zoals medewerkersdiners en teambuildingsweekenden. En naast de opdrachten bij de klant werken we samen aan het doorontwikkelen van visie, aanpak en hulpmiddelen.”

Tot slot heerst er ook een “creatieve cultuur”, voegt ze toe. “We denken creatief. Voor mij betekent dit dat we voor iedere vraagstuk wel een oplossing of aanpak kunnen bedenken. We willen namelijk geen plan opleveren maar een verandering in beweging zetten.”

‘Ontdekken wat je gaaf vindt’

Net als Laurens is ook Stacey zeer te spreken over de ontwikkelmogelijkheden die ze bij Novius krijgt aangereikt. “Novius biedt volop groeimogelijkheden zoals trainingen, de begeleiding van een coach en de kans om te leren in praktijk op locatie bij de klant.”

Veel van deze trainingen worden aangeboden vanuit de interne opleidingspraktijk Novius Academy, die iedere consultant praktijkgerichte opleidingen en vaardigheidstrainingen biedt, zo vertelt Stacey. “Je krijgt een breed aanbod aan verschillende trainingen van bedrijfsarchitectuur, businesstransformatie tot datamanagement.”

“Dit geeft mij de kans om me breed te ontwikkelen en tegelijkertijd te ontdekken wat ik echt gaaf vind”, aldus Stacey, die nog snel toevoegt: “Als je weet wat je wilt, wat je persoonlijke ontwikkelpunten zijn, dan is echt veel mogelijk bij Novius. Eigenlijk ben je de architect van je eigen carrière.”

Gezonde work-life balance

Tot slot, op de vraag hoe Novius de twee business consultants helpt om een gezonde werk-privébalans te houden (er kleefde immers lange tijd het beeld van hard werken en lange uren draaien aan consultancy), kan Laurens ons ervan verzekeren dat dit bij Novius uitstekend is geregeld.

“Natuurlijk is er in de consultancy altijd een mate van (tijds)druk”, erkent Laurens. “De ene week heb je het drukker dan de andere, soms moet je gewoon iets afmaken voor een deadline en moet je dus iets langer door. Novius let op het aantal uren dat je contractueel maakt bij een opdracht, waardoor je werkdruk niet snel te hoog wordt.”

“Ook staan collega’s altijd klaar om te helpen als je aangeeft dat je een bepaalde deadline niet denkt te gaan redden”, legt Laurens uit. “Daarnaast word je ook op het hart gedrukt dat, hoe ambitieus je ook bent, je ook nee kunt zeggen wanneer dat nodig is.”

“Op die manier let je op je mentale welzijn, waardoor je plezier houdt in je werk en een gezonde work-life-balans behoudt.”