AT Osborne betrokken bij bouw van centrum voor epilepsiecliënten

21 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AT Osborne heeft bijgedragen aan de realisatie van een nieuw dagactiviteitencentrum voor epilepsiecliënten.

Onlangs ging de bouw van het nieuwe dagactiviteitencentrum van start. Daaraan ging een lange aanloop vooraf. AT Osborne was al in een vroeg stadium betrokken bij het project. In 2016 schakelde de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) het bureau in om te onderzoeken of het bestaande activiteitencentrum voor epilepsiecliënten gerenoveerd zou kunnen worden.

AT Osborne concludeerde destijds dat het slimmer zou zijn om een nieuw centrum te bouwen met extra faciliteiten. Maar daarvoor moest onder ander het bestemmingsplan worden gewijzigd. Daarnaast moest SEIN in onderhandeling over een stuk grond met ontwikkelaar AM Vastgoed.

AT Osborne betrokken bij bouw van centrum voor epilepsiecliënten

Binnen SEIN werd na het eerste onderzoek van AT Osborne ook lang gesproken over de financieringsmogelijkheden van zo’n nieuw activiteitencentrum. Daarbij ging het onder meer over de betaalbaarheid van een zwembad voor epilepsiecliënten voor wie weinig andere behandelingen mogelijk zijn.

In de zomer van 2021 hakte de directie van SEIN de knoop door: binnen afzienbare tijd zou een nieuw, duurzaam activiteitencentrum met een (klein) zwembad voor epilepsiecliënten worden gebouwd.

AT Osborne begeleidde de selectie en contractering van het ontwerpteam voor het nieuwe centrum – van de uitwerking van het programma van eisen en het voorlopige (bouwkundig functionele) ontwerp tot het begeleiden en toetsen van het definitieve ontwerp.

Afgelopen zomer vroeg SEIN drie aannemers om aanbiedingen te doen voor de realisatie van het dagactiviteitencentrum. Pellikaan de Engineer kwam daarbij als winnaar uit de bus, met name omdat het de beste scores wist neer te zetten op de factoren plan van aanpak, prijs, kansen en risico’s.

Ruime expertise

Het is allerminst voor het eerst dat AT Osborne betrokken is bij de realisatie van een zorginstelling. Zo ondersteunde het bureau de afgelopen jaren bijvoorbeeld op meerdere manieren de ontwikkeling van een nieuw ziekenhuiscomplex in Alkmaar.

Verder droeg het adviesbureau recent bij aan de realisatie van een ziekenhuis in een dorp op het platteland van Ethiopië. Binnen dit project schreven de experts van AT Osborne onder andere het programma van eisen.