Inkoopbureaus Adjust Consulting en Emeritor bundelen de krachten

09 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Inkoopadviesbureau Adjust Consulting uit Amstelveen heeft Emeritor overgenomen, een branchegenoot uit Nieuwkoop. Gezamenlijk hebben de bureaus een kleine 200 mensen aan het werk.

De krachtenbundeling wordt door de directeuren van beide bureaus, Guido Winnink (Adjust Consulting) en Karin Brommer (Emeritor), omschreven als een logische stap waar zowel de klanten als medewerkers de vruchten van zullen plukken.

“We leveren dezelfde hoge kwaliteit van inkoopdienstverlening”, legt Brommer uit. “Qua klantenportefeuille en proposities vullen we elkaar mooi aan, met high-end consultancy-opdrachten bij uiteenlopende opdrachtgevers. En samen hebben we meer slagkracht om stevigere positie te bemachtigen in het inkoopspeelveld.”

Inkoopbureaus Adjust Consulting en Emeritor bundelen de krachten

Adjust Consulting is in 2003 opgericht door Winnink. Het bureau richt zich met vier gespecialiseerde teams – Bouw & Infra, Sociaal domein, Publieke bedrijfsvoering en Privaat – op klanten in zowel het publieke domein als het bedrijfsleven.

Emeritor is in 1998 opgericht door het duo Caroline van den Bosch en Cees Ubink. Zo’n vijf jaar geleden droegen zij hun operationele taken over aan algemeen directeur Brommer. Ook Emeritor richt zich op inkoop- en contractmanagement binnen het publieke en private domein.

“Onze opdrachtgevers willen stappen willen zetten in inkoopvolwassenheid, organisatieontwikkeling en inkooptechnologie”, zegt Winnink. “Ik verwacht dat we als gezamenlijk bedrijf nóg meer kunnen bijdragen aan de ambities van al onze klanten.”

“Daarnaast kunnen we samen onze mensen meer mogelijkheden bieden voor kennisdeling en verdere ontwikkeling”, vult Brommer aan. “Zo bundelen we onze academies, zodat onze medewerkers uit een nog ruimer aanbod aan trainingen en kennissessies kunnen kiezen.”

Na de fusie tussen de twee partijen neemt Winnink de rol van chief executive officer op zich. Brommer gaat als chief commercial officer aan de slag. De twee adviesbureaus behouden vooralsnog hun eigen merknaam.

De markt voor inkoopconsultancy kent momenteel een golf van consolidaties, zowel in binnen- als buitenland. Door de sterke vraag naar inkoopdiensten zijn grote internationale kantoren bezig met het uitbouwen van hun capaciteiten, met anorganische groei als aanjager. Bekendste voorbeelden van deals zijn de overnames van Proxima door Bain & Company en die van Prokura door Kearney.

In Nederland nam Adjust Consulting recent nog inkoopspecialist Inkada uit Almelo over. Ook concurrent AB&C Groep (met labels AevesBenefit, Het NIC en ProQure) heeft verschillende overnames achter zijn naam staan.