Bain & Company neemt inkoopconsultancy Proxima over

23 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft zijn inkoopcapaciteiten versterkt met Proxima, een adviesbureau met ongeveer 300 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De deal is al maanden in de maak: Bain & Company en Proxima gingen vorig jaar voor het eerst samen rond de tafel, in een tijd waarin toeleveringsketens wereldwijd werden verstoord door de coronapandemie.

De vraag naar inkoopdiensten ligt nog altijd op grote hoogte, nu bedrijven trachten de verstoring van de toeleveringsketen en oplopende inflatie het hoofd te bieden. Tegen deze achtergrond hebben Bain & Company en Proxima doorgezet en de deal nu succesvol afgerond. Proxima zal binnen Bain opereren als onafhankelijk bedrijf.

Bain & Company neemt inkoopconsultancy Proxima over

Het in 1994 opgerichte Proxima levert inkoopadvies- en transformatiediensten aan een klantenkring met uiteenlopende organisaties – van multinationals tot kleine en middelgrote ondernemingen in een breed scala aan sectoren, van luchtvaart tot overheid en van productie tot het bankwezen.

“Meer dan ooit is inkoop van vitaal belang om bedrijven in staat te stellen veerkrachtige en duurzame bedrijfsgroei te realiseren en tegelijkertijd te voldoen aan hun net zero-agenda’s”, zegt Hernan Saenz, hoofd van Bains Global Performance Improvement-praktijk. “De toevoeging van Proxima is een verdere versterking van ons vermogen om te voldoen aan de behoeften van klanten over de hele wereld voor end-to-end inkooptransformatie.”

Michael Garstka, een in Londen gevestigde Senior Partner bij Bain & Company, zal na afronding van de deal fungeren als Executive Chairman. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team van Proxima en mijn collega’s bij Bain om onze gecombineerde oplossingen naar onze klanten te brengen.”

In februari van dit jaar sloot Bain & Company een vergelijkbare deal in Australië, met de bolt-on van ArcBlue, waarmee het kantoor zo’n 100 personeelsleden verwelkomde in zijn aankoopafdeling.

Andere recente deals binnen het inkoopsegment zijn onder meer de aankoop van het Scandinavische inkoopadviesbureau Prokura (60 medewerkers) door Kearney, en de overname van Boer & Croon door inkoopdienstverlener Aeves Groep vorige maand.