Bain & Company sluit drie internationale overnames

05 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategisch consultancykantoor Bain & Company heeft in het eerste kwartaal van 2022 drie overnamedeals gesloten – in India, Australië en Chili.

Areté Advisors

De eerste transactie vond plaats in januari, toen Bain & Company het volledige team van Areté Advisors toevoegde aan zijn praktijk in India. De 30 consultants van het bedrijf zijn verdeeld over de drie kantoren van Bain in het land.

Sinds de oprichting in 2013 is Areté Advisors uitgegroeid tot een toonaangevend Indiaas boutique consultancykantoor, dat een breed scala aan adviesdiensten levert aan zijn klanten, gecentreerd rondom corporate- en businessstrategie, organisatieadvies en prestatieverbetering

Bain & Company sluit drie internationale overnames

Volgens Karan Singh, India Managing Partner bij Bain, werken beide bedrijven al langer samen en levert die samenwerking verschillende synergieën op. “We hebben vertrouwen in de gedeelde focus op het leveren van significante klantimpact en de culturele fit”, laat Singh weten. “Met Areté Advisors bestaat er een geweldige strategische fit.”

Verder lezen: Bain & Company hires team of boutique consultancy Areté Advisors.

Arcblue

In februari nam Bain het Australische inkoopadviesbureau Arcblue over. Het bedrijf telt meer dan 150 consultants actief in de gehele Aziatisch-Pacifische regio. De aankoop van Arcblue vormt de grootste deal voor Bain sinds de overname in 2019 van het Scandinavische adviesbureau Qvartz. 

ArcBlue werd opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in alle onderdelen van de inkoopcyclus, waarbij het beschikt over ervaring in een breed scala aan industrieën en leveringscategorieën. Het bedrijf heeft 10 kantoren in de Aziatisch-Pacifische regio, met Australië, Nieuw-Zeeland, Hongkong en Singapore als de belangrijkste markten.

ArcBlue zal deel gaan uitmaken van Bains gespecialiseerde inkoop-implementatiedienstverlening en zal als onafhankelijke dochteronderneming onder eigen vlag blijven opereren.

Hernan Saenz, leider van Bain & Company’s Global Performance Improvement-praktijk, geeft aan: “Na een succesvolle samenwerking met het ArcBlue-team in de laatste twee jaar, verstevigt deze overname de relatie tussen de twee firma’s. Daarbij putten we uit onze gezamenlijke sterktes, om een best-in-class inkoopaanbod te leveren aan de Aziatisch-Pacifische regio.”

Verder lezen: Bain & Company buys Australian procurement consultancy ArcBlue.

Spike

Tot slot nam Bain onlangs het in Chili gevestigde Spike over, een leverancier van advanced analytics- en machine learning-oplossingen. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren in de Zuid-Amerikaanse regio.

De overname van Spike ligt in lijn met de plannen van Bain om later dit jaar een digitale innovatiehub te lanceren in Latijns-Amerika. Bain beschikt momenteel over tien innovatiehubs die het aanstuurt vanuit zijn wereldwijde kantoren, waaronder in de VS, Italië, Engeland, Denemarken, Duitsland, India, China, Singapore en Australië.

Alfredo Pinto, Bain & Company’s Office Head voor Zuid-Amerika, laat weten: “Een sterke analytische basis is essentieel voor onze consultingbusiness, we werken al langer samen met Spike om dat team te versterken. Deze overname zal onze innovatie-expertise en ons vermogen om uitstekende resultaten aan onze klanten te leveren verder versterken.”