Boer & Croon sluit zich aan bij Aeves Groep

31 mei 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee bekende spelers in de advieswereld gaan de krachten bundelen. Met de samenvoeging van Aeves Groep en Boer & Croon ontstaat een nieuwe zakelijke dienstverlener met een omzet van meer dan €130 miljoen. Boer & Croon blijft zelfstandig opereren onder de eigen merknaam.

De fusie tussen de twee partijen is op het eerste oog opvallend te noemen, omdat Aeves Groep en Boer & Croon geen directe branchegenoten zijn.

Aeves Groep is een specialist in het inkoopdomein. Via zes verschillende labels is het bureau actief in de hele keten – van consultancy en detachering tot outsourcing, executive search en digitale tools. Aeves Groep is met 550+ medewerkers marktleider in het domein en is vooral sterk in de publieke en semi-publieke sectoren.

Boer & Croon en Aeves Groep fuseren

Boer & Croon is een van de meest gevestigde namen in de Nederlandse wereld van managementoplossingen. Het bedrijf, opgericht in 1973, is vooral bekend voor zijn executive en interim management-diensten en is daarnaast actief in de uitvoering van transformaties, executive search en het leveren van young professionals. De circa 140 professionals van Boer & Croon werken in de publieke en private sector.

Toch biedt de krachtenbundeling tal van voordelen op, laten de bestuurders van AB&C Groep (de nieuwe holding waar Aeves, Boer & Croon en de andere labels onder komen te hangen) weten.

“We hebben de samenwerking zeer grondig met elkaar verkend. Hoogwaardige zakelijke dienstverlening is wat Aeves en Boer & Croon verbindt. We zien een erg goede match in de (groei)ambities. En er is een goede culturele fit”, stelt Sherief Abdalla, Chief Executive Officer van de nieuwe combinatie.

“Met AB&C Groep ontstaat een robuust bedrijf met een gebalanceerde omzetverdeling in zowel de publieke als private sector”, aldus Jaap Heeringa, Chief Commercial Officer. “Zowel Aeves als Boer & Croon kunnen hun klanten een breder en completer pakket aan diensten aanbieden. Samen bieden we onze opdrachtgevers ondersteuning voor alle C-level uitdagingen.”

Claire Leussink-Nies, Chief Operations Officer: “Door verder te gaan als AB&C Groep vergroten we niet alleen de toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers, maar ook onze aantrekkelijkheid voor zowel onze huidige professionals als voor nieuw talent. Deze krachtenbundeling biedt nog meer ruimte voor opleiding en kennisontwikkeling door meer variatie in proposities, sectoren en opdrachten, ook internationaal.”

De vierde bestuurder – en Chief Financial Officer – van de nieuwe directie wordt Adriaan Pekelharing, nu Financieel Directeur bij Aeves Groep.

Boer & Croon blijft

Boer & Croon blijft na de deal zelfstandig opereren. Heeringa: “We gaan zelfstandig opereren als onderdeel van de AB&C Groep onder de eigen merknaam, met behoud van eigen identiteit, cultuur en directie, net zoals de bestaande labels van Aeves.”

Aan het merk wordt door de partijen ook niet getornd. Abdalla: “De naam is veel te sterk om te laten verdwijnen. Het is niet voor niets dat we de naam van onze groep nu omvormen.”

De directie van Boer & Croon blijft bestaan uit Eelco Koehoorn (voorzitter), Jaap Heeringa (Chief Commercial Officer) en Lidia Drost (Chief HR Officer). De huidige Chief Operations Officer, Jos Zandhuis, zal na een overdrachtsperiode terugtreden uit het bestuur.

Verdere groeiambitie

Samen gaan de twee partijen – met de financiële steun van de Utrechtse investeerder Gate Invest (dat een meerderheid heeft in AB&C Groep) – verder bouwen.

Bijvoorbeeld door uit te breiden naar nieuwe werkvelden, of door elkaars diensten op elkaar te laten aansluiten. Claire Leussink: “Klanten die inkoopdiensten afnemen hebben steeds bredere vragen, bijvoorbeeld over digitalisering, of hebben tijdelijk mensen nodig. Dat maakt dat wij ook moeten uitbreiden.”

Heeringa wijst op de grotere armslag om via overnames verder te groeien. “Er vindt veel consolidatie plaats in de adviessector en wij hebben ook de ambitie om te groeien door overnames. De aansluiting bij Aeves Groep vergroot deze mogelijkheden.”

Een overnameprijs is door de partijen niet bekendgemaakt. De fusie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt.