Andries Faas en Claire Leussink-Nies in bestuur van Aeves Groep

10 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aeves Groep heeft zijn directie uitgebreid naar vier leden met de benoeming van twee bestuurders: Andries Faas en Claire Leussink-Nies.

De twee bestuurders werken beiden al langer dan zes jaar voor de zakelijke dienstverlener en hebben zich nu bij Sherief Abdalla en Pieter van der Vloed in het bestuur gevoegd. Samen zullen de vier leidinggeven aan ruim 500 professionals die werkzaam zijn voor de verschillende labels van de groep: AevesBenefit, Het NIC, Aeves Executive Search, Aeves Interim Management en Procumulator. 

“Hiermee creëren we ruimte voor verdere groei en doorontwikkeling van de groep en haar medewerkers”, zegt Sherief Abdalla, CEO van Aeves Groep, het grootste inkoopadviesbureau van ons land. “Wij bouwen met dit team verder aan onze leidende positie en de verdere versterking van onze labels.”

Claire Leussink-Nies en Andries Faas - Aeves GroepAndries Faas is de Directeur van Procumulator, het outsourcingslabel van Aeves Groep. De voormalige business unit directeur van Arvato en consultant bij Berenschot richtte Procumulator in 2012 op. Procumulator is een specialistische inkooporganisatie gericht op de initiële inkoop van niet-handelsgoederen en diensten, en is sinds september 2019 onderdeel van Aeves

In zijn bestuursrol als Chief Operating Officer richt Faas zich op de interne, centrale staforganisatie. “Door gedeeltelijke centralisatie van de staforganisatie en één centrale aansturing kunnen we vanuit de groep meerwaarde bieden, de groei van de Groep in goede banen leiden en de labels kwalitatief hoogstaand faciliteren”, vertelt hij. 

Na zes jaar als advocaat te hebben gewerkt, sloot Claire Leussink-Nies zich in 2014 aan bij Aeves en sindsdien groeide ze door naar de rol van Directeur van de Public Sector-praktijk van AevesBenefit. Ze is hiermee verantwoordelijk voor de grootste businessunit van de groep – ongeveer 200 professionals van Aeves Groep werken via AevesBenefit continu op inkoopopdrachten in de publieke sector: bij het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen, onderwijsinstellingen, academische ziekenhuizen en zelfstandige bestuursorganen. 

In haar nieuwe rol als Chief Commercial Officer zal ze samenwerken met de overige bestuursleden en leiding hebben over de salesactiviteiten en verantwoordelijk zijn voor de grote accounts van het bedrijf. Ook zal ze op interim-basis fungeren als algemeen directeur van Het NIC, een inkoopspecialist voor de publieke sector.

“Met haar vijf vestigingen (Den Haag, Eindhoven, Zwolle, Assen en Amsterdam) en haar bijna 100-jarig bestaan, is Het NIC een prachtige, sterke regionaal georiënteerde organisatie”, zegt Leussink-Nies hierover. “Ik zie ernaar uit om samen met alle gedreven professionals Het NIC te positioneren als dé lokale partner voor hoogwaardig inkoop- en contractmanagementadvies.”