Aeves Groep neemt Het NIC en Procumulator over

02 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Anderhalf jaar na te zijn ingelijfd door private equity-bedrijf Gate Invest, heeft Aeves Groep zijn eerste twee ‘buy-and-build’-acquisities afgerond. De overname van Het NIC en Procumulator voegt ongeveer 130 medewerkers toe aan het personeelsbestand.

“Wij zijn trots dat deze mooie bedrijven onderdeel zijn geworden van Aeves Groep. Zowel Het NIC als Procumulator passen erg goed bij Aeves Groep. Ik zie er erg naar uit om met deze bedrijven te werken aan een vruchtbare samenwerking met onze klanten”, zegt Sherief Abdalla, algemeen directeur van Aeves Groep. 

Aeves Groep werd in 2011 door Abdalla opgericht samen met Pieter van der Vloed. Beiden deden jarenlange ervaring op in de inkoopwereld en hadden de doelstelling om op eigen benen te staan. Samen hebben ze Aeves Groep weten uit te bouwen tot een groep van bijna 500 professionals die dagelijks aan het werk zijn in het inkoopvak.

In 2016 zetten ze een grote stap in hun groeipad, toen Aeves branchegenoot Benefit kocht – de inkoopdienstverlener werd vervolgens omgedoopt tot AevesBenefit. Maanden later werd een executive search-praktijk gelanceerd, die inkoopmanagers en inkopers voor klanten in de publieke en private sector bemiddelt, en recenter werd een interim-managementpraktijk opgebouwd. 

Aeves Groep neemt Het NIC en Procumulator over

Om verder vorm te geven aan de ambitie om de onderneming verder te professionaliseren en uit te bouwen tot ’s lands grootste inkoopdienstverlener, trokken Abdalla en Van der Vloed begin 2018 extern kapitaal aan. Investeringsmaatschappij Gate Invest nam een meerderheidsbelang in Aeves Groep, en onder diens vleugels wist de groep verder te groeien.

De twee recent gesloten deals versnellen deze groei nu en helpen de dienstverleners tegelijkertijd met het uitbreiden van hun aanbod. “Aeves Groep realiseert hiermee een full service aanbod in inkoopdienstverlening en contractmanagement. De dienstverlening richt zicht op advies, interim-management, detachering, opleidingen, traineeships, werving & selectie en outsourcing”, legt Abdalla uit. 

Het NIC en Procumulator

Het NIC is een bekende naam in de publieke sector. Het bureau werd bijna 100 jaar geleden – in 1921 – opgericht als inkoopcentrum vanuit de overheid. Na aanvankelijk te zijn ingelijfd door een Franse onderneming, opereert Het NIC sinds 2002 als onafhankelijke partij. De inkoopspecialist beschikt over kantoren in Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Assen en heeft een sterke positie in de regionale en lokale overheden.

Als onderdeel van de overname maken alle medewerkers van Het NIC de overstap naar Aeves Groep. Bestuurders Jos Houben en Chris van Ouwerkerk krijgen na de transactie een klein belang in Aeves Groep. Om het merk ten volle te kunnen blijven benutten, zal het NIC onder zijn eigen naam en als onafhankelijke entiteit opereren binnen de Aeves Groep. Het bedrijf wordt geleid door Jelle Wenselaar.

Het tweede bedrijf dat is toegevoegd, Procumulator, is veel kleiner. Het betreft een inkooporganisatie gericht op de inkoop van niet-handelsgoederen en diensten. Het bedrijf uit Amsterdam helpt klanten met het verlagen van hun inkoopkosten, onder andere door het bundelen van volumes en het selecteren van de meest kosteneffectieve leveranciers. Andries Faas blijft verantwoordelijk voor Procumulator.