Zakelijk dienstverlener Aeves start Executive Search praktijk

09 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Zakelijk dienstverlener Aeves heeft een Executive Search praktijk gelanceerd. De nieuwe tak, die geleid zal worden door Job Holtrigter, zal zich vooral richten op (inter)nationale executive search voor hogere managementposities in uiteenlopende sectoren.

Aeves, opgericht in 2011, levert consultancy, interim management en detachering diensten met een focus op de commerciële disciplines binnen organisaties: inkoop, sales en marketing. In de afgelopen jaren is de adviesfirma sterk gegroeid, en met de overname van Benefit (overgenomen in april dit jaar) telt Aeves bijna tweehonderd professionals.

Voor de komende periode heeft, Sherief Abdalla, medeoprichter en Managing Partner van Aeves, ambitieuze groeidoelstellingen opgesteld. De topman heeft de ambitie uitgesproken om de komende jaren door te groeien naar driehonderd professionals. Als onderdeel van het groeipad heeft het bedrijf de sprong gemaakt richting Executive Search, een segment binnen de zakelijke dienstverlening dat vooral bediend wordt door managementbureaus, headhunters en recruitmentbureaus. “Aeves kijkt al langer naar het opzetten van een Executive Search Label. Nu is het zover”, aldus Abdalla.

Om de nieuwe tak op te zetten en te leiden heeft Abdalla headhunter Job Holtrigter (1975) aan boord gehaald. Kort na zijn studie Small Business in Haarlem belandde Holtrigter in de arbeidsbemiddeling. Hij begon met recruitment binnen Nederland, maar al snel werd zijn scope internationaler. Holtrigter sloot zich aan bij SAM International, een Deense headhunter. Daar was hij medeverantwoordelijk voor de uitbouw naar de Benelux, Engeland en Ierland. De laatste jaren werkte hij zelfstandig (‘Holtrigter Executive Search’) als werving & selectie adviseur voor organisaties in onder meer Nederland, Duitsland, België, USA en Zwitserland.

Holtrigter heeft de doelstelling om Aeves Executive Search uit te bouwen tot een toonaangevende speler in de markt. De focus zal daarbij liggen op hogere (management) posities, met een sterke focus op persoonlijk contact naar klanten en kandidaten. “Dat is geen onderscheidend vermogen maar zou de basis moeten zijn van alle bureaus”, aldus Holtrigter.

“Mijn gesprekken met Aeves hadden al vanaf het begin een open karakter,” zegt Holtrigter. “Er zijn veel overeenkomsten in persoonlijkheid en visie. Tegelijkertijd zijn er ook de nodige verschillen. Juist die combinatie maakt dat Aeves voor mij voelt als een warm bad – met een kritische koude douche over en weer.”

Volgens Holtrigter is het vinden en benaderen van mensen niet moeilijk en is een gekwalificeerde kandidaat met bijpassend CV zo gevonden. Maar of de persoon bij de organisatie past, is lastiger te bepalen. “Persoonlijkheid, gedrag en motivatie spelen een cruciale rol bij het maken van de juiste correlatie, zaken die je doorgaans niet terugvindt in een CV. Vooral voor zware rollen speelt de persoonlijke match een cruciale rol.” 

Abdalla sluit af: “Wij zijn er van overtuigd dat Job een mooi bedrijf gaat opzetten en zien onze samenwerking met plezier tegemoet.”