Jaap Heeringa treedt toe tot directie van Boer & Croon

27 februari 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Zo’n twee jaar geleden trad Jaap Heeringa aan bij Boer & Croon als Partner. Inmiddels is de begin dertiger benoemd tot directielid van het adviesbureau. Samen met de andere directieleden – Jos Zandhuis, Seerp Leistra en Eelco Koehoorn – heeft Heeringa de taak om de groei die Boer & Croon heeft ingezet vast te houden.

Eind 2016 startte Jaap Heeringa bij Boer & Croon. Hij begon destijds bij Boer & Croon als jongste Partner ooit en zet nu alweer de volgende grote stap door op te klimmen naar het directieniveau van het adviesbureau. Hij legt uit waar zijn enorme ambitie vandaan komt: “Ik vind het vooral heel erg leuk bij Boer & Croon. Elke dag ben ik bezig om de organisatie nog mooier te maken. Ik krijg er energie van daarover na te denken en te ondernemen, zo hebben we de Young Executives en Managers nu ondergebracht in Management Solutions. Maar misschien zit het ook in mijn bloed, als kind was ik ook al bezig met het opzetten van bedrijfjes, organiseerde ik feestjes op school en zat ik in diverse bestuurtjes.”

Ervaren directieteam

Heeringa sluit zich aan bij een zeer ervaren directieteam, bestaande uit Jos Zandhuis, Seerp Leistra en Eelco Koehoorn. Leistra heeft onlangs bekendgemaakt de komende twee jaar nog onderdeel zijn van de directie en daarna op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Heeringa hoopt  de komende tijd nog veel te leren van Leistra: “Als bewezen leider kan ik veel leren van zijn rust en to-the-point aanpak. Ook heeft Seerp een scherp oog voor hoe wij als team opereren. Dat vind ik erg waardevol. Ik ben zelf wat onrustiger en hongeriger, dan kun je soms de belangrijke dingen over het hoofd zien.”

Heeringa benadrukt dat hij ook nog veel van de andere directieleden kan opsteken: “Hun ervaring is de sleutel in het succes van de nieuwe generatie. Zo was ik bijvoorbeeld vorige week met Eelco bij een opdrachtgever, waar ik van leerde hem dat hij altijd een aantal stappen vooruit denkt. Dat inzicht neem ik weer mee bij een volgend gesprek.” Uiteraard is Heeringa niet toegetreden tot de directie van Boer & Croon om enkel te leren. Hij licht toe wat hij Leistra, Zandhuis en Koehoorn graag zou willen meegeven de komende jaren: “Als ervaren leiders vinden zij het belangrijk om van de jongere generatie te leren. Wat ik aan hen mee wil geven, is dat juist ook de jongere generatie heel veel van hen kan leren.”

Jaap Heeringa treedt toe tot directie van Boer & Croon

Bewezen diensten

Heeringa is nu onder meer verantwoordelijk voor de Management Solutions-propositie; de Young Executives en Managers (ervaren professionals uit het bedrijfsleven) van Boer & Croon: “Wij bieden oplossingen voor het management van organisaties. Resultaat behalen van binnenuit een organisatie. Dit doen wij op het gebied van Strategy & New Business, Transformation Management, Commercial Growth en Operational Excellence”, laat Heeringa weten.

Het kersverse directielid voegt toe: “Onze propositie combineert bewezen leiderschap met jong talent. Opdrachtgevers zetten Young Executives en managers doorgaans in bij het vinden en realiseren van oplossingen voor de meest uiteenlopende knelpunten en organisatievraagstukken. Deze dienstverlening is op een unieke wijze gekoppeld aan een breed Management Development-programma dat aansluit bij de vraag van de opdrachtgevers. Wij geloven daarbij in maatwerk. Iedere opdracht heeft niet alleen bepaalde kennis nodig, maar ook een type persoonlijkheid. Boer & Croon selecteert op beide.” 

Verder geeft hij aan: “Ik heb van hen geleerd altijd dat je altijd moet blijven leren van hetgeen dat je doet en dus bij elk vraagstuk of onderwerp dat je op je bord krijgt, door te vragen. Onze Young Executives en Managers hebben heel veel energie. Dit werkt aanstekelijk en daar bereiken we veel mee. Ik vind het een eer en soms ook intimiderend om voor zo’n groep uitzonderlijk talent te mogen staan. Het herinnert me om op gelijkwaardige wijze met hen om te gaan.”

Blik op de toekomst

Nu Heeringa onderdeel is van de directie van het adviesbureau, zal hij haast onvermijdelijk een deel van zijn vrije tijd moeten gaan inleveren. Hij vertelt hoe dat in de praktijk eruit ziet: “Toen ik begon bij Boer & Croon, heb ik eigenlijk al besloten om een deel van mijn vrije tijd anders in te richten. Zo heb ik snel de ambitie om een Iron Man [de zwaarste triathlon, red.] te doen, laten varen. Het trainen hiervoor kost te veel tijd, en met deze stap zal dat voorlopig zo blijven. Daarnaast moet je er natuurlijk zijn op belangrijke momenten. Dan gaat dat soms ten koste van de privétijd, maar bij deze mooie club krijg je daar ook weer heel veel mooie momenten voor terug. Zoals samen de Damloop lopen of een avondje feesten.” 

Na ruim twee jaar kijkt Heeringa met een tevreden gevoel terug op zijn werkzaamheden bij Boer & Croon. Tegelijkertijd geeft hij aan altijd bezig te zijn met de toekomst en legt uit op welke manier hij de komende jaren groei binnen Boer & Croon wil doorvoeren: “Met de drive die we hier allemaal hebben, komt de groei vanzelf. Ik vind het vooral belangrijk dat de wereld (ook buiten Nederland) om ons heen weet waar we voor staan en ons vindt wanneer dat nodig is. In de komende tijd ga je zien dat onze positionering ook extern verduidelijkt zal worden.”