Adjust Consulting breidt dienstverlening uit door overname Inkada

22 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adjust Consulting heeft zijn dienstverlening uitgebreid door de overname van Inkada, een inkoopspecialist met vijftien professionals.

Guido Winnink, algemeen directeur van Adjust Consulting, zegt over de deal: “Inkada is een aanvulling op en een verbreding van onze dienstverlening.”

Een aanvulling omdat het bureau zich net als Adjust Consulting volledig richt op inkoopvraagstukken. “Het team van Inkada brengt uitgebreide expertise op het gebied van inkoop, contractmanagement en Europees aanbesteden en versterkt onze positie in het publieke domein in de breedste zin.”

Willem Maassen van den Brink en Guido Winnink

Inkada (opgericht in 2000) adviseert klanten over inkoop en aanbestedingen, begeleidt (Europese) aanbestedingen, voert kwaliteitsmetingen uit, biedt ondersteuning bij contractbeheer en ontzorgt opdrachtgevers bij het beheer van Dynamische Aankoopsystemen.

“Door onze persoonlijke werkwijze en inhoudelijke expertise zijn wij een perfecte aanvulling op de dienstverlening van Adjust Consulting”, aldus Willem Maassen van den Brink, voormalig eigenaar van Inkada. Als onderdeel van de deal treedt hij toe tot de directie van Adjust Consulting.

Naast deze aanvulling zorgt de overname dus ook voor verbreding. Winnink: “Adjust Consulting heeft de ambitie om hét toonaangevende bureau in Nederland te zijn op het gebied van inkoop. Inkada is gevestigd in Almelo. Het is fijn om nu ook een locatie in het oosten van het land te hebben.”

Het is voor Adjust Consulting – dat nu rond de 100 professionals telt – de tweede overname sinds de oprichting in 2003. Drie jaar geleden werd talentopleider Motive Talent ingelijfd.

Overnames in inkoopadviesland

De deal vindt plaats in een periode waarin verschillende grotere inkoopdienstverleners zich tot overnames wenden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar inkoopadvisering. Door de grote disruptie in de supply chains zoeken bedrijven in toenemende mate naar manieren om hun sourcing te hervormen. Daarnaast kijken organisaties naar hun inkoopfuncties om broodnodige besparingen te realiseren.

Eerder deze maand nam AB&C Groep, het moederbedrijf achter AevesBenefit en Het NIC, proQure over, een specialist in non product related-inkoop. En in februari dit jaar sloot een andere indirecte inkoopspecialist zich aan bij het Franse EPSA. Op het wereldwijde toneel valt vooral Bain & Company op. De strategieadviseur nam dit jaar tot dusver twee relatief grote inkoopadviesbureaus over: Proxima in Europa en ArcBlue in Australië.