Adjust koopt opleider van inkooptrainees Motive Talent

14 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Inkoopdienstverlener Adjust heeft Motive Talent overgenomen, een opleider en leverancier van inkooptalent. Door de krachtenbundeling groeit Adjust naar een team van zo’n 70 professionals.

Met de stap voegt Adjust een gevestigd inkooptraineeship toe aan zijn dienstverlening. Motive Talent richt zich op startende inkopers en stoomt hen middels een inkooptraineeship klaar voor een medior-rol in het inkoopvak. Na het afronden van het tweejarige traineeship verlaten zij Motive Talent om bij andere werkgevers hun inkoopcarrière voort te zetten.

Guido Winnink, algemeen directeur van Adjust, zegt over de deal: “Als Adjust hebben wij de ambitie om het beste, leukste en duurzaamste adviesbureau voor inkoop en contractmanagement te zijn. Wij zijn dan ook blij dat we met de overname van Motive het beste opleidingsprogramma voor inkopers in huis halen.”Adjust koopt opleider van inkooptrainees Motive TalentVoor Motive Talent, betekent de krachtenbundeling dat het meer speelruimte krijgt voor het ontplooien van talent. Zo kunnen de talenten nu rekenen op ondersteuning van senior consultants van Adjust, “waardoor hun ontwikkeling nog verder versnelt”, legt Jorrit Willems, eigenaar van Motive Talent, uit.

Motive Talent biedt twee typen traineeships aan. Eén variant beslaat 24 maanden, waarbij een trainee elke acht maanden wisselt van opdrachtgever. De tweede variant is een programma van 12 maanden, waarbij de trainee na afronding bij de opdrachtgever in dienst treedt. In beide gevallen geldt dat trainees wekelijks één volledige dag – wat neerkomt op 400 uur per jaar – persoonlijke én vakinhoudelijke coaching krijgen van een ervaren inkoper.

Ook kunnen de trainees van Motive Talent nu in aanmerking komen om te worden gestaffed op consultancyopdrachten van Adjust. Beide partijen werken voor zowel organisaties in het bedrijfsleven als in het publieke domein. Willems: “Wij kennen Adjust al langer en de focus op kwalitatief de best mogelijke dienstverlening die Adjust heeft, sluit naadloos aan bij de ambitie die wij bij Motive Talent hebben. Samen hebben we een prachtige propositie voor organisaties die inkoop en contractmanagement op een hoger plan willen brengen.”

Het snelgroeiende Adjust (al zeven jaar op rij een FD Gazelle) nam twee jaar geleden al branchegenoot ILEXYS over. De transactie van Motive Talent wordt naar verwachting op 1 december aanstaande afgerond.