Procurement Services sluit zich aan bij internationale speler EPSA

11 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Inkoopspecialist Procurement Services is overgenomen door EPSA, een Franse zakelijke dienstverlener die hiermee zijn intrede doet in de Nederlandse markt.

Het in Houten gevestigde Procurement Services helpt organisaties in de publieke en private sector met slimmer en kosteneffectiever inkopen. Het bureau – dat ruim 20 medewerkers telt – specialiseert zich in het indirecte inkoopsegment, oftewel de inkoop van zaken als logistiek, marketing, stafdiensten, ICT, schoonmaak en catering.

Procurement Services levert advies (bijvoorbeeld: het identificeren van mogelijk besparingspotentieel), ondersteunt de implementatie (denk aan het begeleiden van tenders of verbetertrajecten) en is ook betrokken bij het continu verbeteren van thema’s als contractbeheer en leveranciersmanagement.

Procurement Services diensten

Zeventien jaar na de oprichting gaat Procurement Services nu verder onder de vlag van EPSA, een zakelijke dienstverlener met 1.500 medewerkers in 35 landen (het gros van de werknemers is gevestigd in Europa). Het bureau uit Houten wordt onderdeel van de Procurement-businessline van EPSA (circa 700 professionals).

Naast deze businessline beschikt EPSA ook over praktijken waarmee het klanten ondersteunt op het gebied van onder meer transformaties, supply chain performance, optimalisatie van belastingen en sociale lasten, innovatiefinanciering, optimalisatie van energieverbruik, procurement consultancy en outsourcing via EPSA Marketplace.

Martijn Heijmans, DGA bij Procurement Services, over de aansluiting: “Dit is de volgende én logische stap in ons bestaan. Het is een prachtige kans om onze dienstverlening verder uit te bouwen.”

“Ook de indrukwekkende hoeveelheid internationale benchmarks en de complementaire diensten bieden onze klanten interessante nieuwe mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de dienstverlening rondom een actueel thema als de transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering”, voegt Heijmans toe, die het bedrijf in 2005 samen met André Seltenrijch oprichtte.

Matthieu Gufflet, Founding President van EPSA: “In Europa is Nederland een belangrijke markt voor ons en we zijn blij dat we Procurement Services kunnen toevoegen aan onze Europese footprint. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van het team en het management, de ondernemerscultuur en de reputatie van de organisatie in de markt.”

Vorig jaar nam EPSA ook de inkoopdienstverleners Kloepfel Group (Duitsland) en Kronos Group (België) over.