EPSA neemt inkoopadviesbureaus Kloepfel en Kronos over

28 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De Franse zakelijke dienstverlener EPSA heeft twee adviesbureaus overgenomen, die beiden gespecialiseerd zijn in het inkooplandschap: Het Duitse Kloepfel Group en het in België gevestigde Kronos Group.

Door de overname ontstaat een van Europa's grotere adviesbureaus gespecialiseerd in onder meer business transformation, operational improvement en procurement. De nieuwe gecombineerde organisatie zal zo’n 1.650 professionals tellen.

Kloepfel Consulting en Kronos Group bieden hun klanten beiden een keur aan inkoopdiensten, van consultancy en benchmarking tot kostenoptimalisatie en procurement outsourcing-diensten. Kloepfel Consulting werd opgericht in 2007 en is uitgegroeid tot een 200-koppig en prijsbekroonde organisatie. Het bedrijf is actief met kantoren in Duitsland, Nederland en Centraal-Oost-Europa.

EPSA neemt inkoopadviesbureaus Kloepfel en Kronos over

Het circa 120 consultants tellende Kronos Group werd opgericht in 2011 en is met zijn hoofdkantoor gevestigd in Brussel. Het bedrijf gaat prat op zijn snelle groei van de afgelopen jaren. Zo werd Kronos Group twee jaar op rij (in 2018 en 2019) door Financial Times erkend als een van Europa’s snelst groeiende bedrijven .

Voor EPSA betekent de krachtenbundeling met Kloepfel Consulting en Kronos Group, dat het bijna €40 miljoen aan omzet toevoegt aan zijn financiële footprint, waarmee het tegelijk ook de €200 miljoen omzetgrens heeft weten te doorbreken.

Versterkte positie in Europa

Daarnaast verbreedt EPSA zijn dienstenportfolio binnen het inkoop- en supply chain domein. "Deze alliantie versterkt de positie van EPSA in heel Europa en maakt ons een van de grootste pan-Europese business transformation & performance advisory groepen”, laat Matthieu Gufflet, President van het in Parijs gevestigde EPSA, weten.

Naast procurement dienstverlening, beschikt EPSA ook over grote business lines, waarmee het klanten ondersteunt op het gebied van onder meer transformaties, supply chain performance, optimalisatie van belastingen en sociale lasten, innovatiefinanciering, optimalisatie van energieverbruik, procurement consultancy en outsourcing via EPSA Marketplace.

De bestuurders van Kloepfel Group (CEO Marc Kloepfel) en Kronos Group (founding partners Catherine Van Wonterghem en Benoit Graas) zijn blij met de krachtenbundeling met EPSA. “We zijn er absoluut zeker van dat we de juiste partner hebben gevonden voor onze verdere ontwikkeling”, laat Kloepfel weten. Het Belgische duo voegt toe: “Deze nieuwe en sterke allieantie staat ons toe deel uit te maken van een familie die dezelfde visie en ondernemerscultuur deelt…”

De afgelopen tijd vonden er in de branche nog enkele pan-Europese consulting deals plaats. Zo sloot het Nederlandse Quint zich eerder deze week aan bij de Zwitsers-Duitse adviesgroep AWK en Ginkgo, en voegde Viqtor Davis zich bij de Nederlands-Deense combinatie van First Consulting en Valcon. Beide alliantie werden ondersteund door private equity.