AB&C Groep bouwt inkoopdiensten uit met proQure-overname

08 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

AB&C Groep heeft proQure overgenomen, een inkoopspecialist met rond de 30 professionals. Het ingelijfde proQure gaat binnen de groep nauw optrekken met branchegenoot Procumulator.

Zowel Procumulator als proQure adviseert opdrachtgevers over hoe ze zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen inkopen. Beide bedrijven richten zich hierbij op ‘non product related’ (NPR)-goederen, ook bekend als indirect procurement. Het gaat hierbij om goederen die niet gerelateerd zijn aan de primaire producten of diensten. Denk aan energie, marketing, logistiek of facilitaire oplossingen.

“Met twee van de sterkste merken in huis, proQure en Procumulator, is AB&C Groep optimaal in staat om onze groeiambitie in dit segment te realiseren”, aldus Sherief Abdalla, CEO van AB&C Groep.

AB&C Groep bouwt inkoopdiensten uit met proQure overname

AB&C Groep werd opgericht in mei van dit jaar toen Aeves Groep en Boer & Croon besloten hun krachten te bundelen. Aeves Groep is een zakelijke dienstverlener die actief is in de hele keten van inkoop (consultancy, detachering, werving & selectie, interim), terwijl Boer & Croon een van ’s lands welbekende spelers is op het gebied van interim- en managementdiensten.

Procumulator is sinds september 2019 onderdeel van AB&C Groep. Met de toevoeging van proQure wordt AB&C Groep een van de grotere spelers in het non product related-segment.

“ProQure en Procumulator zijn complementair aan elkaar. Hiermee kunnen we onze opdrachtgevers een totaalpakket bieden als het gaat om outsourcing van NPR-inkoop”, aldus Claire Leussink-Nies, COO van AB&C Groep.

Beide partijen ondersteunen bij de bundeling van inkoopvolumes, het organiseren van aanbestedingen en het uitvoeren van het contract- en leveranciersmanagement na het sluiten van het contract. Waar proQure een sterke positie heeft in de sectoren industrie, food en retail, heeft Procumulator dit binnen het non-food- en het retailsegment.

“Procumulator en proQure vullen elkaar goed aan qua dienstverlening, sectoren en inkoopsegmenten, maar ook qua ambities en mentaliteit”, laat Abdalla weten.

“Het bij elkaar brengen van zoveel kennis en ervaring op inkoopgebied zorgt zowel voor verbreding als verdieping van onze inkoopcategorieën”, voegt proCure-medeoprichter Robin van Zijtveld toe. “Dit biedt voor proQure, haar professionals én haar opdrachtgevers nieuwe kansen.”

De activiteiten van proQure worden onder eigen label voortgezet. De andere inkooplabels van AB&C Groep (450 medewerkers) zijn AevesBenefit (consultancy, detachering en recruitment) en Het NIC (inkoopdiensten voor de publieke sector).