Leeuwendaal verwelkomt jongeren met een arbeidsbeperking
Leeuwendaal heeft zich als partner aangesloten bij Stichting Studeren & Werken op Maat (SWOM), een netwerk dat young professionals met een arbeidsbeperking begeleidt naar een (nieuwe) baan.
Jaarlijks begeleidt Stichting SWOM ruim 200 young professionals met een mbo+, hbo- of wo-achtergrond naar een stage, traineeship of baan bij zo’n 100 organisaties door het land.
Nieuwste lid van de groep van partnerorganisaties is Leeuwendaal, een HR-adviesbureau uit Utrecht. “Leeuwendaal wil een inclusieve organisatie zijn. Deze samenwerking sluit aan bij deze ambitie”, zegt directeur Arjen Kuijten.
Als onderdeel van de samenwerking zal Leeuwendaal ieder jaar drie young professionals met een arbeidsbeperking een betaalde baan binnen de organisatie aanbieden. Samen met Stichting SWOM wordt bepaald welke kandidaten het beste in aanmerking komen voor welke fucnties.
“Daarnaast gaan we ook intern kijken naar mogelijkheden om stages en werkontwikkelplekken aan te bieden aan studenten met een functiebeperking”, zegt Kuijten.
Omgekeerd gaat het HR-adviesbureau de stichting helpen met verdere professionaliseringsvraagstukken. “We stellen onze expertise op het gebied van onder andere human resources, organisatie-inrichting en diversiteit en inclusie ter beschikking, met als doel om Stichting SWOM te helpen bij het maken van nog meer sociale impact.”
Bovendien gaat Leeuwendaal de stichting ondersteunen bij de doorontwikkeling van de SWOM Academie. Deze opleidingspraktijk biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een persoonlijk ontwikkeltraject om zo een eerste of volgende stap richting werk te zetten.
Andere adviesbureaus die partner zijn van Stichting SWOM zijn Alfa, Over Morgen, Profource en Significant Groep.
Voor Leeuwendaal maakt het partnership met Stichting SWOM deel uit van zijn bredere inspanningen en initiatieven gericht op diversiteit, gelijkheid en inclusie. “We willen dat al onze medewerkers zich welkom, veilig en gehoord voelen, ongeacht hun culturele achtergrond, geslacht, leeftijd, godsdienst, lichamelijke beperking, seksuele voorkeur of welke persoonlijke omstandigheid dan ook”, zegt Kuijten.