Iedereen groeit bij FTE Groep op zijn eigen manier

06 januari 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

FTE Groep heeft loopbaanontwikkeling hoog in het vaandel staan. PMO Consultant Nine Henninger en Business Manager Mitchel Nooij kunnen daarover meepraten. Waar Mitchel de stap kon maken naar een nieuwe rol en werkomgeving, wist Nine ontwikkelstappen te zetten binnen haar eigen vakgebied.

In februari van dit jaar sloot Nine Henninger zich als PMO consultant aan bij het 100-koppige FTE Groep, na eerdere PMO- en accountmanagementrollen te hebben vervuld voor Sogeti. In haar huidige opdracht werkt ze als project management officer voor een overheidsinstelling.

“Dit houdt in dat ik de rechterhand van de projectleider ben, gevraagd en ongevraagd adviseer en zorg dat de projectoffice goed ingericht is en onderhouden wordt”, legt ze uit.

Nine Henninger en Mitchel Nooij - FTE Groep

Vanuit haar rol houdt Nine zich in het bijzonder bezig met planning en organisatie. “Bij het opzetten van een projectoffice hoort een duidelijke planning van het project, het verzorgen van rapportages en het inrichten van de projectpagina waar stakeholders informatie kunnen vinden en teamleden samen aan taken/documentatie kunnen werken.”

Verder richt ze zich op het organiseren van werkgroepsessies en het verzorgen van de communicatie over het project, zowel intern als extern. Dit en meer doet ze met veel plezier. “De reuring die mijn rol als PMO’er met zich meebrengt vind ik heerlijk.”

Kans gegrepen

Mitchel Nooij begon vorig jaar augustus als Business Consultant bij FTE Groep. Hij nam uitgebreide ervaring in de financiële sector mee naar het Utrechtse adviesbureau. Zo werkte hij eerder als projectconsultant key accounts voor Nationale-Nederlanden, als implementatiespecialist voor Delta Lloyd en als financieel adviseur hypotheken bij Knab.

Als business consultant bij FTE Groep was Mitchel in zijn eerste rol zo’n negen maanden actief als projectleider bij een grote pensioenuitvoerder. Hoewel hij die rol met veel plezier vervulde, miste hij het commerciële aspect in zijn werk.

Dus toen er een rol als business manager vrijkwam, greep Mitchel zijn kans, om zich niet veel later te mogen aansluiten bij het salesteam van FTE Groep. Mitchel: “Mijn kennis uit de financiële dienstverlening en interesse in de publieke sector kan ik optimaal inzetten als business manager.”

“FTE Groep vindt het belangrijk dat iedereen op zijn of haar plek zit en dat samen wordt gewerkt aan het realiseren van ieders ambities.”

Enthousiast kijkt hij terug op zijn onthaal binnen het salesteam. “Mijn ontvangst heb ik ervaren als een warm welkom en ik vind het leuk dat ik kan leren van mijn directe collega’s.”

“Als business manager ben ik gefocust op relatiebeheer en monitor ik het toekomstperspectief bij klanten”, licht hij zijn nieuwe rol toe. “Natuurlijk is het ook zaak om de ambities van onze medewerkers in zicht te hebben, om zo altijd de juiste match te kunnen maken tussen onze opdrachtgevers en medewerkers.”

Het leukste aan zijn functie vindt Mitchel “het contact met de mensen en het netwerken”, zo vertelt hij. “Dat past echt bij wie ik ben. Ik krijg veel energie wanneer ik onze consultants op een passende opdracht heb geplaatst.”

Iedereen op zijn plek

De ruimte die FTE Groep hem bood bij het nemen van deze carrièrestap is volgens Mitchel typerend voor de filosofie van het bureau. De aanpak is namelijk geënt op het faciliteren van loopbaangroei en -ontwikkeling. “FTE Groep vindt het belangrijk dat iedereen op zijn of haar plek zit en dat samen wordt gewerkt aan het realiseren van ieders ambities.”

Dat beaamt ook Nine, die verheugd is over de ontwikkelmogelijkheden die ze krijgt bij FTE Groep en de vrijheid die wordt geboden om gaandeweg te ontdekken welk pad je daarbij wilt inslaan. Zo veranderde haar eigen ambitie dit jaar ook.

“FTE motiveert mij om ook vooruit te denken over een volgende stap in mijn loopbaan en hier ook mee aan de slag te gaan.”

“Door mijn opdracht bij een overheidsorganisatie ben ik vanuit een coördinerende rol meer naar de inhoud toe gaan werken”, vertelt Nine. “Dit maakt dat het nu mijn ambitie is om informatiemanager te worden.”

In zo’n verandering van rol gaat FTE niet over één nacht ijs. Het bureau geeft Nine de benodigde handvatten door een hbo-leergang informatiemanagement aan te bieden bij een onderwijsinstelling en in gesprek te gaan met de klant om te kijken of en hoe ze de theorie van de leergang in de praktijk kan toepassen. 

Continu vooruitkijken

Dat FTE Groep samen met alle medewerkers continu vooruitkijkt met het oog op ieders gewenste carrièrepad, waardeert Nine dan ook zeer. “FTE motiveert mij zeker om ook vooruit te denken over een volgende stap in mijn loopbaan en hier ook mee aan de slag te gaan.”

Ook Mitchel wil de komende jaren blijven groeien in zijn nieuwe rol. Daarnaast blijft hij de ontwikkelingen in de markt op pensioengebied op de voet volgen, zo laat hij weten: “Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd en blijf ik mijzelf 100% inzetten om de ambities te realiseren van onze opdrachtgevers, collega’s en FTE.”

FTE Groep (opgericht in 2006) ondersteunt bedrijven in de financiële sector met het operationaliseren van hun strategie. Dat doet het door het bieden van detachering, operational consultancy en projecten. Onder de klantenkring zijn grote pensioenorganisaties, verzekeraars, IT-bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen te vinden.

Ook benieuwd naar de (ontwikkel)mogelijkheden bij FTE Groep? Bekijk de vacaturepagina.