Lokale consultant Hieroo breidt uit naar Den Haag en Leiden

25 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hieroo heeft zijn activiteiten uitgebreid naar regio Den Haag en Leiden. Het nieuwe kantoor, gevestigd in startupbroedplaats Apollo 14, is voor het maatschappelijk georiënteerde adviesbureau alweer het zevende kantoor in ons land.

Sinds de oprichting in 2018 gaat het hard met Hiero. De basis werd gelegd in Amsterdam, waarna in korte tijd verdere kantooropeningen volgden in Rotterdam, Enschede, Groningen, Utrecht en Zwolle.

Hoe Hieroo zijn succes verklaart? “We richten ons op vraagstukken die de wereld beter maken. En we helpen de maatschappij, altijd ‘lokaal voor lokaal’”, aldus Marie-Sophie Prins, regiomanager van Hieroo.

Lokale consultant Hieroo breidt uit naar Den Haag en Leiden

Naast het volgen van een intensief ontwikkelprogramma voeren de consultants van het bureau consultancy-opdrachten uit in de regio. “Zo werken wij aan verjonging, vernieuwing en versterking van organisaties.”

Kern van de aanpak van Hieroo is dat de consultants impact maken in de eigen stad. Naast hun opdrachten werken ze met het hele team aan sociale innovatie in de stad of aan de jaarlijkse ‘Community Challenges’.

“Jaarlijks selecteren we een sociaal-maatschappelijk vraagstuk dat leeft in de steden waarin we actief zijn”, licht Marie-Sophie toe. “ Zo hebben we vorig jaar meegeholpen aan het terugdringen van kansenongelijkheid in het onderwijs in Utrecht, inclusief sporten in Rotterdam, acceptatie van de LTGBQ+-gemeenschap in Twente en verbinding in het stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam.”

Met de start in Den Haag en Leiden zet Hieroo de volgende stap in zijn ambitie om actief te zijn “in elke stad met een hogeschool of universiteit”.

Marie-Sophie: “Natuurlijk stond de regio Den Haag en Leiden ook op ons verlanglijstje. Den Haag huisvest de politieke arena van het Binnenhof en heeft toonaangevende maatschappelijke organisaties verzameld aan de Bezuidenhoutseweg, terwijl Leiden op zijn beurt een belangrijke rol speelt in de zorg- en life sciences-sector.”

Inmiddels is een team van drie consultants samengesteld – Elouise van der Meer, Roos van Groen en Lola Mantingh – die allemaal op een opdracht zijn gestart. Momenteel zoekt Hieroo nog een ondernemende lead (locatiemanager) die de locatie verder tot bloei kan brengen.