Christine Karman van Stratix in Women in Technology

25 juli 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Girls in Tech UK, een stichting die vrouwen werkzaam in de technologie branche steunt, heeft een lijst van de top 100 "Women in Technology in Europe" uitgebracht. In deze top 100 staan twee vrouwen uit Nederland, waarvan eentje - Christine Karman - verbonden is als Associate bij adviesbureau Stratix.

Christine Karman is sinds februari 2008 Associate Consultant bij Stratix. Haar expertise wordt ingezet op e-commerce and security opdrachten, met name in de sectoren banking, finance en ICT.

Over Christine Karman
Christine Karman is sinds 1980 actief in software ontwikkeling, project management en consulting op een breed gebied van IT en innovatie. Sinds begin jaren '90 heeft ze een focus op internet technologie en software ontwikkeling in java. Sinds 2008 ontwikkelt ze applicaties voor Android. In 1998 heeft Christine Tryllian opgericht, een software bedrijf dat zich richtte op het maken van intelligente agent systemen. Tryllian was een van de voorlopers in de Nederlandse "internet hype".

In 2002 heeft ze Izecom opgericht, dat producten maakte voor encryptie van email. Sinds 2008 is ze betrokken bij Djigzo, dat open source producten maakt voor encryptie van email. In 1995 was Christine mede-oprichter van het Internet Meldpunt Kinderporno. Zij is een kleine tien jaar voorziter en woordvoerster geweest van het meldpunt.