Anderson MacGyver verwelkomt Josip Cicak en Fiep Warmerdam

27 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft zijn Nederlandse team versterkt met de ervaren consultant Josip Cicak en starter Fiep Warmerdam.

Josip Cicak is al zo’n twaalf jaar consultant op het gebied van business, data en IT. Al die tijd was hij actief voor IT-dienstverlener KVL. Vanuit het bedrijf bekleedde hij verschillende rollen bij uiteenlopende klanten als ASR, IBM, gemeente Den Haag en ING.

“Als ervaren management consultant sla ik een brug tussen technologie, organisatie en de mens”, aldus Cicak. “Met ervaring in operationele (data)teams, leidinggevende functies en strategische rollen ben ik in staat om relevante technologische en datamanagement-uitdagingen te begrijpen, over mogelijke oplossingen te adviseren en implementaties te begeleiden.”

Josip Cicak en Fiep Warmerdam - Anderson MacGyver

Anderson MacGyver omschrijft de nieuwe aanwinst als een “creatieve, zelfstandige, gepassioneerde en betrokken management consultant, communicatief vaardig en oplossingsgericht”.

“Met zijn organisatie- en bedrijfskundige kennis gecombineerd met datamanagement-expertise weet hij zijn plannen goed te onderbouwen en mensen te enthousiasmeren”, aldus het bureau. “Hij gaat planmatig en gestructureerd te werk met een scherp oog voor de (data)strategie, bedrijfsprocessen en organisatie.”

Fiep Warmerdam is bijna een jaar aan boord bij Anderson MacGyver, in de rol van stagiair. Ze schreef haar masterscriptie bij de digitale transformatiespecialist “en wilde maar al te graag blijven om haar opgedane kennis toe te passen in de praktijk”, aldus Anderson MacGyver. Nu ze haar master (Business Informatics aan de Universiteit Utrecht) succesvol heeft afgerond gaat deze wens in vervulling.

Lees ook: Na haar afstudeeronderzoek wist Lotte Nieuwmeijer het zeker: ‘Hier wil ik bijhoren’

“Ik wil organisaties graag verder brengen binnen het proces van digitalisering, zonder het menselijke aspect te verliezen”, aldus Warmerdam. “Dit doe ik door mijn opgedane kennis in het veld van business informatics direct toe te passen in de praktijk, gestructureerd te werken en te leren van alles wat op mijn pad komt.”

Ondanks dat ze vers uit de schoolbanken komt, brengt Warmerdam ook al wat professionele ervaring mee naar het adviesbureau. Ze werkte naast haar studie als medewerker zorgregistratie voor het UMC Utrecht, als student assistent voor de Universiteit Utrecht en als supportmedewerker voor technologiebedrijf Channable.

“Ze is geïnteresseerd in de digitalisatie van onze huidige samenleving en alle veranderingen die dat met zich meebrengt voor mens en organisatie”, zegt Anderson MacGyver over de kersverse management consultant. “Ze zet zich altijd vol in om advies op maat te leveren en is niet bang om het gesprek aan te gaan.”

Sinds de oprichting in 2013 biedt Anderson MacGyver als specialist in digitale transformaties zijn klanten end-to-end dienstverlening – van strategisch advies tot en met de implementatie. Naast een kantoor in ons land heeft het adviesbureau ook vestigingen in Duitsland en Zweden.

Met de groei die Anderson MacGyver doormaakt, is het bureau doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s.