Na haar afstudeeronderzoek wist Lotte Nieuwmeijer het zeker: ‘Hier wil ik bijhoren’

30 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Tijdens haar afstudeeronderzoek leerde Lotte Nieuwmeijer Anderson MacGyver kennen. Na het behalen van haar diploma, bestond er geen twijfel over waar ze haar loopbaan wilde starten: “Anderson MacGyver bestaat uit een groep hele slimme mensen die van doorpakken weet, ik wilde daar graag bijhoren.”

Het was 2020 toen Lotte Nieuwmeijer begon aan haar zoektocht naar een plek waar ze haar afstudeeronderzoek kon verrichten. Op dat moment studeerde ze Business Informatics aan de Universiteit Utrecht en ze was zeer geïnteresseerd in onderzoek naar het waardegericht inzetten van technologie in bedrijven.

Die interesse past goed bij het concept multimodaliteit – een toverwoord binnen het landschap. Multimodaliteit komt erop neer dat IT vanuit een bedrijfsperspectief benaderd wordt. Volgens het concept multimodaliteit bestaan er verschillende typen bedrijfsactiviteiten, oftewel modaliteiten. De modaliteit is leidend voor de inrichting van de organisatorische en technologische aspecten van het bedrijf.

Lotte Nieuwmeijer, Management Consultant, Anderson MacGyver

Met deze interesse in het achterhoofd was er voor Nieuwmeijer geen betere plek om een afstudeeronderzoek te doen dan bij Anderson MacGyver. “Mijn begeleiders waren de grondleggers van het concept multimodaliteit en de bedenkers van het bijbehorende model”, legt ze uit.

Verder lezen over multimodal IT? Bekijk ‘How to design and build a multimodal IT organization’.

De begeleiders waren (zoals te verwachten) “erg fanatiek en betrokken” en dit leidde tot “een nauwe samenwerking en interessante, inhoudelijke discussies”, vertelt Nieuwmeijer. “Zij hebben me echt geholpen om mijn onderzoek naar een hoger niveau te tillen door mijn ideeën elke week uit te dagen.”

Ondanks de face-to-face-beperkingen als gevolg van de coronacrisis wist Nieuwmeijer een “goede band” op te bouwen met de collega’s bij Anderson MacGyver. Het bureau telt circa 40 collega’s, waarvan sommigen werkzaam zijn vanuit de internationale kantoren van Anderson MacGyver in Zweden en Duitsland.

De combinatie van de inhoudelijke uitdaging (“Anderson MacGyver werkt aan impactvolle projecten en op het snijvlak van theorie en praktijk”) en de culturele fit (“Ik ben heel erg gesteld geraakt op de sfeer binnen Anderson MacGyver, het is een hecht team met veel energie”) gaf de doorslag voor Nieuwmeijer. Ze hoefde na het afronden van haar studie dan ook niet lang na te denken toen ze hoorde dat de interesse wederzijds was.

Sinds een maand mag ze zich Management Consultant noemen. “Mijn eerste week was echt opstarten, maar nu draai ik volop mee en dat voelt heel goed. Ik ben nóg meer betrokken bij het team, spreek meer mensen, mag meedenken, word serieus genomen en mijn eerste project is gestart.”

Wat haar tot dusver het meest opvalt aan het leven als consultant bij het middelgrote bureau is hoe ontzettend veel ze leert van de mediors en seniors. “De begeleiding vanuit hen is heel goed en dat levert me een steile leercurve op.”