&samhoud versterkt partnerteam met Marlies de Vries

17 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marlies de Vries heeft zich als partner aangesloten bij &samhoud. Met haar komst wordt het team voor organisatieverandering, gedrag en toezicht uitgebreid om interne auditdiensten verder te helpen om gedrag en cultuur te ontwikkelen.

De Vries geldt als een prominent binnen de registeraccountant-beroepsgroep. In 2020 werd ze door het ministerie van Financiën benoemd tot Kwartiermaker Toekomst Accountancysector om de toekomst van de accountantssector verder vorm te geven.

Deze functie blijft De Vries uitoefenen naast haar rol als partner Behavioural Risk bij &samhoud. Ook is ze lid van de Maatschappelijke AdviesRaad van het Huis voor Klokkenluiders.

&samhoud versterkt partnerteam met Marlies de Vries

Tot begin dit jaar was De Vries binnen Nyenrode Business Universiteit als directeur verantwoordelijk voor de controllersopleidingen. Ze ontwikkelde het curriculum voor gedrag en cultuur in de kernvakgebieden op het gebied van internal control en riskmanagement van de accountants- en controllersopleiding.

Eerder promoveerde ze binnen het auditing-vakgebied en werkte veertien jaar als auditor voor PwC, waar ze zich met name richtte op de publieke sector.

Interne audit door een gedragslens

Binnen &samhoud sluit ze zich aan bij het team organisatieverandering, gedrag en toezicht, dat verschillende organisaties in het binnen- en buitenland helpt bij het versterken van risicomanagement door het toepassen van een gedragslens.

“Uiteindelijk bepaalt wat medewerkers dagelijks doen het succes van de organisatie en de mate waarin zij erin slaagt om haar strategie te realiseren”, aldus De Vries. “Daarbij speelt onder meer een rol wat belangrijke waarden en normen zijn binnen een organisatie en hoe dat gedrag beïnvloedt.”

Het is aan internal auditors om de effecten daarvan goed te overzien en doorgronden, zo legt ze uit. “De propositie van &samhoud is erop gericht om samen met de klant een instrumentarium te ontwikkelen om behavioural audits goed uit te kunnen voeren die gericht zijn op beoordelen van het gedrag van mensen in de organisatie.”

Femke de Vries, managing partner van &samhoud consultancy, geeft aan dat van interne auditdiensten steeds vaker wordt verwacht dat zij een oordeel geven over gedrag en gedragsrisico’s in organisaties.

“We zijn daarom heel blij dat Marlies de Vries ons team komt versterken”, aldus de managing partner. “Marlies combineert diepgaande kennis over gedrag in organisaties met jarenlange ervaring op het gebied van auditing. Met de expertise van Marlies kunnen we interne auditdiensten verder helpen om hun rol op het gebied van gedrag en cultuur te ontwikkelen.”

Marlies de Vries is de tweede prominent die &samhoud in korte tijd aan zich verbindt. Onlangs bundelde ook topmarketeer Hans Tuijt de krachten met het bureau.