Hans Tuijt leidt nieuwe sponsoringpropositie van &samhoud

09 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

&samhoud heeft de handen ineengeslagen met topmarketeer Hans Erik Tuijt. Samen gaan ze een nieuwe sponsorshippropositie opbouwen om klanten in binnen- en buitenland te helpen met het versterken van hun merkkracht.

Aan de bar van een exclusieve club aan de andere kant van de wereld bestelt James Bond (wellicht vlak na een spectaculaire achtervolging) een drankje. De barman rommelt wat in de koelkast achter hem en zet het drankje op de bar. Het bioscooppubliek slaakt een zucht van verbazing: het is geen wodka martini, maar een flesje Heineken.

Het is het werk van Hans Erik Tuijt. Als director sponsorships was hij de afgelopen 15 jaar verantwoordelijk voor diverse wereldwijde sponsorcampagnes van de bierbrouwer. Denk naast 007 onder meer aan partnerships met de UEFA, het Holland Heineken House en de Formule 1 – die mede dankzij Heineken terugkeerde in de Zandvoorts duinen.

Hans Erik Tuijt, &samhoud

Het bezorgde Tuijt onder meer de titel ‘meest invloedrijke persoon in de Nederlandse sponsorindustrie’ van brancheplatform Sponsorreport, dat de keuze voor Tuijt omschreef als een “een stijlbreuk met eerdere jaren”, waarin marketeers met een “internationale scope” niet in aanmerking kwamen. “De invloed van Tuijt op ons vakgebied is echter zo overduidelijk aanwezig dat hij niet te passeren was”, aldus het platform.

Win-win deals op wereldschaal

Na 34 jaar Heineken – voor zijn jaren als director sponsorships werkte hij er al twee decennia – verliet Tuijt de brouwer begin deze zomer. En nu de zomer op zijn einde loopt, heeft hij zijn volgende stap bekendgemaakt: samen met &samhoud start hij een wereldwijde sponsorshippropositie.

Vanuit &samhoud creative tech – de tak van &samhoud die innovatieve digitale customer experiences creëert – werkt Tuijt aan de verdere uitbreiding van het aanbod van de strategische consultancy.

De nieuwe dienstverlening richt zich op het helpen van bedrijven en bezitters van intellectueel eigendom met sponsoringadvies, activaties en partnershipdeals. Daarnaast is de ambitie om zelf nieuwe concepten en merkactivaties te ontwikkelen.

“Sponsorships kunnen van grote waarde zijn om oprechte interesses van consumenten te koppelen aan merken en zo positionering verder kracht bij te zetten”, vertelt Tuijt. “De visie en het team van &samhoud sprak mij zeer aan om de handen ineen te slaan en zo samen CEO’s en CMO’s te helpen met deze strategische vragen die van grote impact op het merk kunnen zijn.”

“We zijn super trots om samen te gaan werken met een wereldster als Hans Erik op sponsoringgebied”, laat Jip Samhoud weten, CEO van &samhoud creative tech. “Wij zien bij bedrijven een brede uitdaging over hoe ze verbinden met klanten in deze tijd. Als &samhoud geloven we dat dit vanuit waardevolle klantervaringen moet gebeuren die consumenten zelf willen gebruiken.”

“Ik kijk er zeer naar uit om zowel mijn creatieve als zakelijke ervaring in te zetten voor de ontwikkeling van gave concepten en win-win deals op wereldschaal”, besluit Tuijt.