Als student consultant de overstap maken naar Deloitte en Accenture

29 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Studenten die consultant willen worden kunnen hun loopbaan starten met een voorsprong door eerst ervaring op te doen als student consultant. Sebastiaan Hartman en Kenny Koelman legden dit pad beiden af en plukken daar nu de vruchten van.

Sebastiaan en Kenny deden eerder relevante ervaring op bij Student Consultant, waarna ze vervolgens respectievelijk bij Deloitte en Accenture uitkwamen. Daar zetten ze, als ervaren starters, hun eerste serieuze stappen in het adviesdomein.

Het duo kijkt vol tevredenheid terug op hun rol als (student) consultant tijdens hun studie. “De projecten, begeleiding, training en de interne verantwoordelijkheden – het heeft zeker positief bijgedragen aan het zetten van de volgende stap in onze carrière”, aldus het tweetal.

Sebastiaan Hartman en Kenny Koelman

Meteen goed meedraaien

Kenny behoort tot de eerste lichting consultants die zich aansloot bij Student Consultant, vlak na de oprichting in 2020. “Ik heb me zowel professioneel als persoonlijk sterk ontwikkeld”, blikt hij terug op zijn anderhalf jaar bij het bureau.

Deze ontwikkeling schrijft Kenny toe aan de combinatie van uitdagende projecten, de trainingen die Student Consultant organiseert en de begeleiding. “Het is ook erg fijn om samen te werken met alle andere ambitieuze en leergierige studenten die benieuwd zijn naar de consultancywereld.”

Kenny besloot na zijn studie dat hij verder wilde in de consultancywereld en maakte daarom begin dit jaar de overstap naar Accenture. “De kennis en vaardigheden die ik tijdens mijn tijd bij Student Consultant heb opgedaan droegen bij aan een soepele overstap. Doordat ik reeds bekend was met hoe het is om te werken als consultant, kon ik meteen goed meedraaien in de organisatie en op mijn eerste project.”

Vastberaden

Sebastiaan volgt een vergelijkbaar traject. Hij start binnenkort bij Deloitte, waar hij instroomt in het Data Traineeship. Met de ervaring op zak die hij als student consultant opdeed tijdens een acht maanden durend dataproject voor APG is hij vastberaden om impact te maken bij het Big Four-kantoor.

“Mijn tijd bij Student Consultant heeft mij nog beter voorbereid om de volgende stap in mijn carrière te nemen dan ik ooit had verwacht. Ik heb enorm veel geleerd tijdens diverse uitdagende projecten en vooral heel veel plezier gehad”, vertelt hij.

Ook verwacht Sebastiaan profijt te hebben van zijn opgedane sales-ervaring. Bij Student Consultant hield hij zich bezig met acquisitie. “Ik heb vanuit deze rol gesprekken gevoerd met verschillende CEO’s van bedrijven.”

Voorsprong op de arbeidsmarkt

De vliegende carrièrestart van Kenny en Sebastiaan past helemaal in de doelstelling van Student Consultant om “ambitieuze studenten de kans te geven om zich professioneel te ontwikkelen”.

“We helpen studenten om een voorsprong op de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven te krijgen”, aldus Jorick Schilken, managing partner van Student Consultant. “Het is altijd heel erg gaaf om deze bevestiging terug te zien in de carrières van onze alumni.”

Student Consultant opereert met vestigingen verspreid door het land. Het bureau heeft de ambitie om hét studentenadviesbureau van Nederland te worden.