Critical Minds lanceert podcastserie ‘Hoe maak ik het verschil?’

26 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Critical Minds heeft sinds kort een eigen podcastserie. In de podcast laten collega’s en relaties van het bureau hun licht schijnen over het gedachtegoed van Critical Minds. Daarbij vormt één vraag de rode draad: hoe maak ík het verschil door mezelf te zijn?

De populariteit van podcasts in ons land blijft toenemen – inmiddels luisteren zo’n 7 miljoen Nederlanders weleens naar een podcast. Voor consultancybureaus vormen podcasts een aantrekkelijke aanvulling op hun traditionele mix van communicatiekanalen, naast onder meer de eigen website, social media en nieuwsbrief.

Ook Critical Minds, een management adviesbureau uit Kamerik, heeft een eigen podcast. Deze is in het eerste kwartaal van dit jaar gelanceerd en telt inmiddels zes afleveringen.

Hoe maak ík het verschil door mezelf te zijn?

De podcastserie heeft de ambitie om antwoorden te vinden op die ene centrale vraag: hoe maak ík het verschil door mezelf te zijn? De podcastserie belicht het vraagstuk vanuit drie invalshoeken.

In de rubriek Exploring Minds gaat Critical Minds in gesprek met ondernemende mensen (vaak klanten) die vertellen over hoe zij het anders doen in de markt. In Working Minds komen collega’s aan bod die vertellen over hoe ze zichzelf kunnen zijn in een zakelijke context en de uitdagingen die daarbij komen kijken. In Beautiful Minds staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Hierin komen professionals aan bod die vertellen hoe ze op persoonlijk en zakelijk vlak groeien door aandacht voor leren en ontwikkelen.

Een overzicht van de podcasts (beluister ze op Spotify) en de thema’s die aan bod komen:

1) Introductie
In deze korte introductie maakt de luisteraar kennis met de Podcast en Critical Minds. In een gesprek met het team achter de podcast over de aanleiding en het doel van de podcast. Wat kun je verwachten van de komende serie afleveringen en voor wie zijn ze bedoeld? En dat verschil maken door jezelf te zijn – wat betekent dat dan?

2) Kwetsbaarheid in de consultancy
Deze aflevering valt binnen de rubriek ‘Working Minds’ en gaat over kwetsbaarheid in de consultancy. Bas Schreuder gaat als host in gesprek met collega’s Meike Broenink en Thomas Stijntjes over het thema kwetsbaarheid binnen de zakelijke context. Wat is het? Is het een thema? Hoe ga je er zelf mee om? 

3) Zeg actief ja tegen plan A
In de allereerste aflevering binnen de rubriek ‘Beautiful Minds’ gaan Thomas van Dijk en Marise de Baar met elkaar in gesprek over persoonlijke ontwikkeling binnen Critical Minds en wat dit voor hen persoonlijk betekent. Daarnaast bespreken ze hoe het continu achter de hand hebben van een plan B vaak niet meer is dan een schijnveiligheid en soms zelfs belemmerend werkt. Maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Hoe zeg je nou eigenlijk actief ja tegen je plan A?

4) Vrouwen in een technische omgeving
De eerste podcast in de rubriek ‘Exploring Minds’, met als host Marijn van Doorn. Rosan Schulp en Hannah Keulen delen hun ervaring en visie op hun werkzaamheden als vrouw in de techniek en op diversiteit in een team in de bredere zin. Ook hier geldt dat je het verschil kan maken door jezelf te zijn. Zijn we op de goede weg? Is er voldoende aandacht voor dit onderwerp?

5) Het verschil maken met Projectbeheersing
In deze aflevering gaat Bas Schreuder in gesprek met zijn collega Ward Plompen over een van Critical Minds’ proposities: projectbeheersing. Ben je geïnteresseerd in hoe je het verschil kan maken bij het inzetten van projectbeheersing vanuit de unieke visie van Critical Minds? Dan is deze aflevering voor jou.

6) Leiderschap in de techniek
In deze aflevering gaat Bas Schreuder in gesprek met zijn collega’s Tjardo Meulenbroek en Meike Broenink over het Critical Minds Academy-programma ‘Leiderschap in de techniek’. Meike en Tjardo delen onder andere de hoe het programma tot stand is gekomen, de opzet inclusief gebruikte modellen en de ervaringen van de deelnemers.