Roland Berger en Kearney adviseren bij overname van Vacanceselect

11 augustus 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Vacanceselect, een grote speler in de Europese outdoor accommodatie- en campingmarkt, is voor ongeveer €1 miljard overgenomen door de European Camping Group.

Door de overname voegt European Camping Group, een van oorsprong Franse groep met meer dan 300 campingterreinen in beheer, zo’n 270 campings en outdoor parken toe aan zijn portfolio. De campingterreinen van Vacanceselect bevinden zich vooral in toeristische bestemmingen zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië en Nederland.

In ons land heeft Vacanceselect 9 campings en 27 vakantieparken in zijn beheer, waaronder de 5 sterren-resorts in Denekamp, Maurik, Lauwersoog en Kamperland, en een park vlak naast attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Roland Berger en Kearney adviseren bij overname van Vacanceselect“De combinatie van European Camping Group en Vacanceselect creëert een Europese leider op het gebied van buitenverblijven, met meer dan 400 bestemmingen voor onze klanten. Ons gecombineerde aanbod zal nog aantrekkelijker zijn voor Europese gezinnen”, geeft Alain Calmé aan, President van European Camping Group.

Beide bedrijven weten zich gesteund door private equity-bedrijven. Vacanceselect was in handen van Permira (dat in 2015 een meerderheidsbelang nam) en minderheidsaandeelhouders waaronder The Ganivenq Family en Batipart. European Camping Group is sinds september 2021 voor het grootste gedeelte in handen van PAI Partners.

Bertrand Monier, een partner bij PAI Partners, laat weten dat het bedrijf zich tot Vacanceselect voelde aangetrokken door de schaal die het bedrijf toevoegt aan European Camping Group. En dat in een tijd waar veel van de sector wordt gevraagd en er sprake is van economische neergang. “Wij verwachten dat de openluchtaccommodatie- en kampeersector goed beschermd blijft tegen het huidige volatiele macroklimaat.”

Dealmakers

Koper PAI Partners werd in deze deal bijgestaan door Roland Berger (commercial due diligence) en Kearney (operations due diligence). Overige dealmakers waren Rothschild & Co en BNP Paribas (M&A-advies), Shearman & Sterling (legal), Clifford Chance (antitrust), PwC (financial) en Mayer Brown (tax).

Permira werd geadviseerd door Amala Partners (M&A advisory), Clifford Chance (legal) en PwC (financial)

De transactie is nog onder voorbehoud van de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, waaronder een overlegprocedure met de werknemers en goedkeuring van de antitrustwetgeving.