Panteia: EK voetbal en OS kosten bedrijfsleven 1 miljard

08 juni 2012 Consultancy.nl

Werknemers die tijdens werktijd veel bezig zijn met het EK Voetbal en de Olympische Spelen kosten het bedrijfsleven zo'n €1 miljard. Per werknemer gaat het om een kostenpost van €165. Ondanks het tijdsverlies door de sportzomer geloven 4 van de 5 ondernemers niet dat de sportzomer ook leidt tot een vermindering van de productiviteit.

Adviesbureau Panteia vroeg ruim 700 ondernemers om een schatting te geven van het aantal minuten per werkdag dat hun werknemers praten over het EK-voetbal en de Olympische Spelen.

Voetbal

PC en smartphone
Uit het onderzoek van Panteia blijkt dat de helft van de ondernemers denkt dat het personeel tijdens werktijd wel eens live sportevenementen volgt, bijvoorbeeld via hun eigen PC of Smartphone. Ook is bijna de helft van de ondernemers van mening dat samen met collega’s naar wedstrijden van het Nederlandse Elftal of andere grote sportevenementen kijken, goed is voor de teamgeest.

EK-voetbalpool
Uit de peiling komt verder naar voren dat in één van de drie Nederlandse bedriiven een EK-voetbalpool wordt georganiseerd. In iets meer dan de helft van het bedrijfsleven wordt niets georganiseerd rond de sportzomer. Een gebrek aan budget of de crisis speelt hierbij overigens nauwelijks een rol. De meest genoemde redenen waren: geen belangstelling voor de sportzomer (22%) en de sportzomer is iets voor thuis (17%).

Politiek, bedrijfsleven en het EK
De meerderheid van de ondernemers vindt de keuze van kamerleden om niet naar de Oekraïne te gaan, een juiste keuze. Voor ondernemers gelden echter andere criteria. Zo is een derde is het eens met de stelling “Ondernemers die worden uitgenodigd om een wedstrijd van het Nederlandse Elftal bij te wonen in de Oekraine moeten zeker gaan” .

Nieuws

Meer nieuws over