Revnext sluit zich aan bij Panteia en MuConsult

04 juli 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Revnext heeft zich aangesloten bij Panteia en MuConsult. De drie bureaus gaan nauw met elkaar optrekken in het aangaan van “de vraagstukken van morgen” op gebieden als mobiliteit, transport, data science en cybersecurity.

Het in 2016 opgerichte Revnext is een strategisch adviesbureau voor hightech-vraagstukken. Het tienkoppige team adviseert het topmanagement van overheden, beursgenoteerde bedrijven en ngo’s op het gebied van hightech-innovatie, koersbepaling en prestatieverbetering.

Daarbij richt Revnext zich onder meer op opgaven binnen de mobiliteit, zoals de elektrificatie van (personen)vervoer. Ook was het bureau betrokken bij de uitwerking van het Kabinetsplan voor een systeem van ‘Betalen naar Gebruik’, beter bekend als rekeningrijden.

Revnext sluit zich aan bij Panteia en MuConsult

Ook is het bureau actief op het gebied van cybersecurity, digital forensics en innovatie. Zo houdt het zich bezig met de vraag hoe de nieuwe Europese richtlijn voor netwerk- en informatiebeveiliging (NIS2) binnen Nederlandse gemeenten en vitale infrastructuur dient te worden geïmplementeerd.

Nieuwe verbindingen creëren

Met de krachtenbundeling tussen Revnext en Panteia en MuConsult willen de drie bureaus “nieuwe verbindingen creëren tussen domeinen zoals gedragsbeïnvloeding, ICT, arbeidsmarkt, duurzaamheid en mobiliteit”, zo is te lezen in het persbericht.

Jan-Willem Siebers, algemeen directeur van Panteia en MuConsult, die de nieuwe groep zal leiden, zegt hierover: “Met Revnext voegen we unieke datagedreven expertise toe op het gebied van energietransitie & mobiliteit en cybersecurity & forensics. Dat biedt mooie kansen om de brug te slaan tussen beleid en praktijk en tussen regionaal, landelijk en Europees beleid.”

Panteia is een internationaal onderzoeks- en adviesbureau. De ongeveer 100 experts en partners adviseren regionale en landelijke overheden, de Europese Commissie en partijen zoals de Wereldbank en maatschappelijke organisaties over transport en sociaaleconomische vraagstukken.

In 2016 werd Nimbus aandeelhouder in Panteia. Drie jaar geleden kocht de investeerder MuConsult, een bureau dat met zo’n 25 medewerkers overheden en publieke kennisinstellingen bedient met strategisch beleidsonderzoek en -advies rond personenmobiliteit. Sindsdien werken Panteia en MuConsult nauw samen.

“Wij zien ernaar uit om de krachten te bundelen met Panteia en MuConsult”, laat Revnext-partner Robert Kok weten. “Met onze vooruitziende manier van werken, trackrecord en specifieke expertise op maatschappelijke vraagstukken, gecombineerd met de expertise en het netwerk van de andere twee bureaus bij overheden en maatschappelijke organisaties, kunnen we elkaar alleen maar versterken.”

De drie merken en het management blijven ongewijzigd. Zo zullen Revnext-oprichters Robert Kok, Anouk Vos en Steven Djohan als founding partners actief bij het bureau en de groep betrokken blijven. Ook zullen de drie bureaus blijven opereren vanuit hun bestaande kantoorlocaties in Amersfoort (MuConsult), Rotterdam (Revnext) en Zoetermeer (Panteia).