Investeerder achter Panteia koopt onderzoeksbureau MuConsult

01 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De investeerder achter advies- en onderzoeksbureau Panteia heeft MuConsult overgenomen.

MuConsult werd opgericht in 1990 door Henk Meurs, die het bedrijf de afgelopen drie decennia heeft geleid. Op LinkedIn laat Meurs weten dat hij nu “vol trots” de aandelen van MuConsult heeft overgedragen aan de investeerder achter Panteia.

Onder het leiderschap van Meurs groeide MuConsult uit tot een gevestigde speler in de onderzoeksmarkt voor mobiliteit, spoor- en wegvervoer, omgevingsmanagement en ruimte. Het bureau uit Amersfoort telt 23 medewerkers en werkt voor opdrachtgevers zoals de Rijksoverheid, decentrale overheden en publieke kennisinstellingen zoals het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

Panteia koopt onderzoeksbureau voor mobiliteit MuConsult

Als gevolg van de deal gaan Panteia en MuConsult nauw samenwerken. Voor MuConsult, dat onder eigen naam actief blijft in de markt, zorgt de krachtenbundeling voor verdieping en verbreding van de expertise.

Panteia is met een team van zo’n 100 professionals een van de grootste onderzoeksbureaus voor sociaal-economische vraagstukken. Het bedrijf heeft kantoren in Zoetermeer en Brussel. “Samen met Panteia kunnen we werken aan verdere verbetering van de kwaliteit van onze onderzoeken en adviezen”, geeft Meurs aan. 

Jan-Willem Siebers, die is benoemd tot directeur van MuConsult, een rol die hij naast zijn functie als algemeen directeur van Panteia zal bekleden, geeft aan dat de twee bedrijven elkaar mooi aanvullen. “We kunnen gebruikmaken van elkaars expertise en nieuwe verbindingen creëren tussen domeinen zoals gedragsbeïnvloeding, arbeidsmarkt, duurzaamheid en mobiliteit.”

Hij voegt toe dat de krachtenbundeling beide bedrijven ook meer toekomstbestendig zal maken. Er is een groeiende synergie in thema’s zoals transport van goederen en personenmobiliteit, en mobiliteit en omgevingsmanagement, wat betekent dat een integrale blik nodig is. Samen kunnen beide partijen hier beter op inspelen.

Het managementteam van MuConsult bestaat verder uit Jan-Derk van ‘t Rot, Casper Stelling, Edward Rosbergen. “Ik heb alle vertrouwen dat MuConsult zich onder hun bezielende leiding en de nieuwe algemeen directeur verder zal ontwikkelen”, geeft Meurs aan. Hij blijft als strategisch adviseur verbonden aan MuConsult, naast zijn rol als Professor aan de Radboud Universiteit.