Been Management Consulting schenkt 3,5% winst aan Net4Kids

29 juli 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Been Management Consulting doneert vanaf dit jaar 3,5% van de winst aan een goed doel. Voor de eerste twee jaren is gekozen voor een project van Net4Kids gericht op de professionalisering van kleuterscholen in Zuid-Afrikaanse townships.

Net4Kids verbindt bedrijven in Nederland met lokale, concrete kinderhulpprojecten in zogenaamde opkomende economieën, zoals Zuid-Afrika, India, Nepal en Ghana. Daarbij let de stichting er ook op dat het project past bij het donerende bedrijf.

Zo kwam Been Management Consulting uit bij Rhiza Babuyile, een project dat ervoor zorgt dat kleuterscholen in Zuid-Afrikaanse townships geprofessionaliseerd worden, zodat ze overheidssubsidie kunnen ontvangen.

Been Management Consulting schenkt 3,5% winst aan Net4Kids

“Wij betalen bijvoorbeeld de opleiding voor kleuterjuffen en -meesters, zodat er een gediplomeerde leerkracht voor de klas staat”, vertelt consultant Sofie Snoek. “Ook investeren we in de scholen zodat zij ook aan de overheidseisen aan de gebouwen voldoen. Zo worden het volwaardige scholen.”

Systeemverandering

De reden dat dit project zo goed aansluit op Been Managent Consulting is dat het net als het adviesbureau inzet op ontwikkeling en systeemverandering, zo legt senior consultant Esther Eijkemans uit.

“We kiezen voor Rhiza Babuyile omdat het ontwikkeling centraal stelt – iets wat we zelf ook heel belangrijk vinden. Het past bovendien bij ons om bij te dragen aan een systeemverandering: de leerkrachten leren zelf, zij dragen weer bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen en uiteindelijk profiteert iedereen in het township van een volwaardige school. Een win-win-win, dus.”

Bovendien kunnen de adviseurs van Been Management Consulting bij Net4Kids meer doen dan alleen maar geld sturen.

“We zochten naar een goed doel waar we op meerdere manieren impact kunnen maken”, aldus Sofie. “Niet alleen via geld doneren, maar ook door zelf mee te denken en te werken. Bij Net4Kids is daar ruimte voor. Daarnaast past Net4Kids mooi in ons ecosysteem van samenwerkingen. We hopen zo ook andere partijen in ons ecosysteem aan te sporen om iets soortgelijks te doen.”

Een positieve bijdrage met elke opdracht

Dat zelf meedenken en -werken doet Been Management Consulting al langer. De medewerkers van het bureau kunnen in de ‘tijd van de baas’ vrijwilligerswerk doen, zoals met ouderen wandelen of meehelpen bij de voedselbank.

Bijdragen aan een betere wereld speelt een steeds prominentere rol in de bedrijfsvoering van Been Management Consulting, dat zich sinds eind vorig jaar B Corp mag noemen.

De adviseurs zetten ook in op het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, door organisaties te helpen te bepalen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan deze doelen en duurzaamheid kunnen inbedden in hun organisatie en bedrijfsvoering.

Het bureau heeft zichzelf tot doel gesteld om vanaf 2024 in al zijn opdrachten een aantoonbare positieve bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals.