Werken bij Been MC: Drie consultants aan het woord

19 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Giulia Hetzenauer, Mathieu Blanke en Sofie Snoek zijn onlangs gestart bij Been Management Consulting. Alle drie hebben ze één ding gemeen: een achtergrond in duurzaamheid. Die past goed bij de visie van hun nieuwe werkgever, die duurzame ontwikkelingsdoelen centraal stelt in al zijn klantopdrachten. De drie consultants vertellen over hun start.

Om te beginnen. Waarom koos je ervoor bij Been te gaan werken?

Sofie: “In mijn vorige baan bij een ngo hielp ik bouwbedrijven met verduurzamen. Ik was en ben benieuwd hoe andere sectoren te werk gaan, dus de bredere oriëntatie van Been is voor mij belangrijk.”

Mathieu: “Deels omdat Been zich onder andere richt op de energietransitie en de mobiliteitstransitie. Ik heb in een eerder project veel gewerkt met waterstof en dat past natuurlijk perfect bij beide transities. Het zijn boeiende, complexe onderwerpen die bepalend zijn voor mijn generatie.”

Giulia Hetzenauer, Mathieu Blanke en Sofie Snoek

Giulia: “Een oud-collega gaf de tip eens te gaan praten met Been. Door mijn vorige baan als sustainable consultant wist hij dat ik graag bezig ben met ‘shared value creation’, dus waarde creëren voor zowel een bedrijf als de hele maatschappij. En hij had goed gezien dat Been daar ook aan werkt. Het was direct een goede match.”

Wat hebben jullie tot nu toe bij Been gedaan?

Giulia: “Ik heb bij twee opdrachtgevers gewerkt. De eerste was Huhtamaki, een bedrijf dat wij helpen met de transformatie naar recyclebare single-use verpakkingen. Bij de tweede trekken wij samen op met Arcadis voor de ontmanteling van gaslocaties in Groningen. Ook ben ik projectcoördinator geweest van Xpedition to the source – onze ‘round tables’ over duurzaamheid.”

Mathieu: “Samen met een Been-collega werkte ik vooral aan een prestatieverbeteringstraject bij Accell, een fietsenfabrikant. Mijn rol was ondersteunend. Denk aan het meedenken over de organisatiestructuur en vervolgens het definiëren van KPI’s, dashboards maken en data-analyses maken.”

Sofie: “Naast mijn commerciële opdracht bij een internationale farmaceut werk ik ook aan een non-profitklus. Hierbij helpen we een vrouw die de wijn-business eerlijker wil maken. Samen met haar gaan we een duurzaam ‘B Impact Assessment’ doen, ook wel bekend als de BIA.”

Hoe wil jij je bij Been ontwikkelen?

Sofie: “Ik wil mij verder ontwikkelen als duurzaamheidsexpert. Het uitvoeren van zo’n BIA vind ik dus heel leerzaam. En daarbij hoort natuurlijk ook meer leren over change management.”

Giulia: “Sustainability en transformatiemanagement gaan inderdaad hand in hand. Daarom wil ik mij bij Been verder specialiseren in transformaties. Hoe stel je de juiste doelen, definities en normen. En hoe krijg je mensen mee, dat soort dingen.”

Mathieu: “Tijdens mijn studie lucht- en ruimtevaarttechniek richtte ik mij op technische projecten. Daarom vind ik het leuk om nu juist meer te leren over organisatiestructuren, dus meer de zachte kant van bedrijven.”

In hoeverre zijn je verwachtingen uitgekomen?

Giulia: “Heel eerlijk: eigenlijk niet helemaal. Om te beginnen met hoe attent mijn collega’s zijn; ze zijn boven verwachting attent en betrekken je overal bij. En Been heeft simpelweg een andere aanpak dan mijn vorige werkgever, dus ook de opdrachten verlopen wat anders dan gewacht. En dat is leerzaam.”

Sofie: “Omdat ik voor het eerst voor een commercieel bedrijf werk is er ook voor het eerst meer focus op ‘de cijfers’. Tegelijkertijd maakt Been ruimte voor non-profitprojecten zoals met dat wijnproject. Die wisselwerking maakt mijn werk interessant.”

Mathieu: “Dit is mijn eerste ‘echte’ baan en daarom vind ik twee dingen belangrijk. Ten eerste veel kunnen leren en daarnaast werken in een platte organisatie, waarin je open en eerlijk met iedereen kan praten. Op deze twee punten heeft Been absoluut geleverd.”