&samhoud en Asito lanceren Nationaal Integratiediner

04 juni 2012 Consultancy.nl

Consultancykantoor &samhoud en facilitaire dienstverlener Asito hebben het initiatief ‘Nationaal Integratiediner’ gelanceerd. De partners hebben de ambitie om op woensdag 10 oktober maar liefst 5.000 dinertafels - verspreid over heel Nederland - te vullen met tienduizenden mensen uit verschillende culturen die elkaar vervolgens kunnen leren kennen. Uiteindelijk wil het Nationaal Integratiediner bijdragen aan duurzame verbindingen op de werkvloer. Nationale Nederlanden, Schiphol Group, Corio, Ernst & Young en KPMG hebben zich al aangesloten bij het initiatief.

De kick-off van het Nationaal Integratiediner vond op woensdag 30 mei plaats in &samhoud places, het restaurant van &samhoud in Amsterdam.

Meedoen
Bedrijven en medewerkers kunnen eenvoudig meedoen aan het Nationaal Integratiediner. Er zijn geen kosten aan verbonden, deelnemers moeten alleen zelf zorg dragen voor de boodschappen en het koken. De diners kunnen plaatsvinden op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties. Uitgangspunt is dat medewerkers met uiteenlopende achtergronden en hiërarchische posities elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Zie meer informatie zie: www.nationaalintegratiediner.nl.

Consultancy.nl zal zelf ook op een origineleze wijze meedoen aan het Nationaal Integratiediner.

Kracht van culturele diversiteit
Volgens de oprichters kunnen bedrijven de kracht van culturele diversiteit nog beter benutten: Salem Samhoud, directeur van &samhoud: “Wij geloven in de kracht van diversiteit en complementariteit. Samen eten zorgt voor verbinding tussen medewerkers. In ons land moeten we niemand uitsluiten en moet alle creativiteit worden benut”. Ron Steenkuijl, commercieel directeur Asito: “Bij Asito werken 10.000 mensen van meer dan 90 nationaliteiten. We laten dagelijks zien dat we met zo’n diverse groep elke dag een topprestatie kunnen leveren. Niet ondanks de verschillen, maar dankzij.”

Nieuws