Rijk selecteert Atos, Bisnez, Galan en M&I/Partners voor SIMA 2022

05 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandse Rijksoverheid heeft na een Europese aanbesteding Atos en consortiumpartners Bisnez, Galan Groep en M&I/Partners verkozen tot één van zijn voorkeursleveranciers voor strategische IT-adviesdiensten.

Vorige maand openbaarde de Rijksoverheid de winnaars van de mantelovereenkomst ‘Strategisch ICT Maatwerk Advies’ (SIMA 2022). In totaal zijn vijf partijen/consortia geselecteerd voor wat binnen de markt bekend staat als het meest prestigieuze IT-adviescontract in de centrale overheidslaag. 

De ‘preferred suppliers’ worden de komende vier jaar de exclusieve strategisch ICT-adviseurs van zo’n 20 overheidsinstanties, waaronder de Eerste en Tweede Kamer, de Raad van State, de Politie, het COA en de Algemene Rekenkamer.

Rijk selecteert Atos, Bisnez, Galan en M&I/Partners voor SIMA 2022De IT-adviseurs worden ingeschakeld voor vraagstukken op het gebied van IT-strategie, architectuur, technologiekeuzes, sourcing, cybersecurity, data, kunstmatige intelligentie en e-government, maar ook voor diensten die van groot belang zijn voor succesvolle technologie-implementatie zoals governance, leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en cultuur.

Dat Atos het contract gegund kreeg was al bekend. Navraag door Consultancy.nl leert dat de IT-dienstverlener voor deze aanbesteding samenwerkt met drie partners: Bisnez (een programma- en projectmanagementspecialist uit Bergambacht), Galan Groep (een organisatieadviesbureau uit Baarn), en M&I/Partners (een strategisch IT-adviesbureau uit Zeist). Atos treedt in de relatie met de Rijksoverheid op als hoofdaannemer.

Nikki Kelly, Head Public Sector & Defense Northern Europe bij Atos zegt: “We zijn erg blij dat de Rijksoverheid Atos en haar partners heeft geselecteerd als strategisch IT-adviseur. Dit is een versterking van onze lange staat van dienst bij het begeleiden van transformaties in de publieke sector.”

“Het vergroten van haar effectiviteit en flexibiliteit door digitalisering is een belangrijke doelstelling van de Nederlandse overheid. Atos ziet ernaar uit om hierbij een spilfunctie te vervullen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een moderne en efficiënte publieke dienstverlening.”

De vier andere partijen die geselecteerd zijn voor SIMA 2022 zijn KPMG en de combinaties DiVetro, SeederDeBoer en 1Digital NL; PwC, Accenture en IDC Metri; en Verdonck, Klooster & Associates, Berenschot en McKinsey & Company.

De mantelovereenkomst SIMA 2022 is de opvolger van de raamovereenkomst ‘Strategische Adviesdiensten ICT 2016’.