Winnie Weintré verbindt zich aan Intermedius

30 juni 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Intermedius heeft een bekende verwelkomd in de gelederen. Winnie Weintré komt het bureau al meer dan tien jaar geregeld tegen bij klanten en netwerkevenementen. Hij sleepte zelfs bijna de Portfoliomanagement Award (geïnitieerd door Intermedius) in de wacht. Sinds mei is hij als consultant portfoliomanagement zelf onderdeel van het team.

Weintré brengt bijna 35 jaar ervaring in project- en portfoliomanagement mee naar Intermedius. Na vaste functies bij onder meer PinkRoccade, BrightHouse en Sogeti startte hij in 2006 als zelfstandig project- en interimmanager. Als zodanig werkte hij de afgelopen vijftien jaar voor een enorme variatie aan organisaties.

“Van logistiek manager in de textiel en manager IT-servicemanagement bij de Politie Nederland tot manager projectmanagement bij diverse profit- en non-profitorganisaties”, vertelt Weintré. “Maar bijvoorbeeld ook manager business development voor de Nederlandse Dierenartsen Coöperatie en natuurlijk als (internationale) project- en programmamanager en portfoliomanager”, voegt hij toe.

Winnie Weintre, Senior Consultant Portfoliomanagement, Intermedius

Hij geeft aan dat hij dankzij al die ervaringen “voor alle niveaus en vele expertises” een gesprekspartner is. “Mijn drive komt uit resultaten die bijdragen aan het succes van de organisaties waar ik werk. Dat betekent dat portfoliomanagement voor mij naast ‘waardevol’ vooral ook aandacht moet hebben voor ‘realistisch’.”

Eigen instapmodel

Met name in zijn periode als zelfstandig ondernemer specialiseerde Weintré zich in het helpen van organisaties met het professionaliseren van bepaalde bedrijfsfuncties. “De belangrijkste daarvan is wel het portfoliomanagement waarvoor ik bij een aantal grote Nederlandse gemeenten een eigen portfoliomanagementmodel heb ontwikkeld en geïmplementeerd”, vertelt hij.

Dit model typeert hij als een “pragmatisch ‘instapmodel’ voor organisaties die willen starten met portfoliomanagement”. Op basis van de succesvolle implementatie van de werkwijze binnen diverse organisaties wist Weintré in 2018 door te dringen tot de finale van de Intermedius Portfoliomanagement Awards.

Van vakgenoten tot collega’s

Weintrés deelname aan de Awards was echter niet zijn eerste kennismaking met de project- en portfoliomanagementspecialist. “Het contact met Intermedius dateert al van 2011”, vertelt Weintré.

Dat hij zich nu ruim een decennium later aansluit bij het bureau “komt voort uit een veelheid van redenen”, legt hij uit. “Ik hou van het vak van portfoliomanagement en ik herken de experts bij Intermedius. Dat uit zich ook in de klantenbase van Intermedius – vooraanstaande organisaties die de mogelijkheid bieden ervaring en expertise in te zetten en uitdagend te zijn.”

“Een andere hele belangrijke reden ligt in de diversiteit van de Intermedius-medewerkers”, vervolgt hij. “Zeer hoog opgeleid, zeer talentvolle mensen, met heel veel ervaring die ze baseren op een veelheid aan invalshoeken als psychologie en sociologie. De sfeer is een voor mij perfecte mix van informeel en humor, maar ook zakelijk en serieus, leergierig en ambitieus. Leuk om deze mensen nu mijn collega’s te mogen noemen!”

Direct aan de slag

Weintré is in zijn eerste week bij Intermedius direct gestart op een mooie opdracht. Op dit moment begeleidt hij als manager een fusie tussen twee orthopedische voetzorgorganisaties. Zo ondersteunt hij deze ‘nieuwe’ organisatie bij het realiseren van haar ambities.

“Met behulp van de principes van portfoliosturing realiseren we een daadkrachtige samenwerking en besluitvorming. Dit richt zich niet alleen op de portfolio van (IT-)initiatieven, maar ook producten- en diensten-portfoliomanagement”, legt hij uit.

Daarnaast zal Weintré zich binnen Intermedius sterk maken voor de verdere ontwikkeling van een goed netwerk aan zelfstandige verander-, programma- en portfoliomanagers om kennis, kunde, ervaring en capaciteit mee te delen.