‘Bij Intermedius help ik organisaties met het realiseren van hun ambities’

25 februari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na vijf jaar gewerkt te hebben in het maatschappelijke domein is Lydia Arends met haar start bij Intermedius een andere richting ingeslagen. Als consultant verwacht ze echter net zo goed maatschappelijke impact te kunnen maken. “Bij Intermedius kan ik mensen in hun kracht zetten.”

Meebouwen aan het verbeteren van organisaties en het creëren van maatschappelijke impact loopt als een rode draad door het leven van Lydia Arends. “Ik kom zelf uit een omgeving met veel ondernemers”, vertelt ze.

Hierdoor heeft ze ondernemers – waaronder familieleden – “met passie zien toewerken naar een duidelijke visie voor hun onderneming, mensen en de maatschappij”. En als er één ding is dat ze uit die ervaringen en haar vijf jaar bij Stichting Halt meeneemt, dan is het dat het in hun kracht zetten van mensen organisaties succesvol maakt. En dat is precies waar Lydia zich bij Intermedius mee zal bezighouden.

Lydia Arends, Intermedius

Intermedius is een specialist in portfoliomanagement – een vakgebied dat organisaties in staat stelt om optimaal wendbaar te zijn. Portfoliomanagers houden zich bezig met de aansluiting van de verschillende veranderprojecten en -programma’s op de strategische agenda.

Ze zorgen ervoor dat middelen (geld, mensen, enzovoorts) zo optimaal mogelijk worden verdeeld. Met als doelstelling: besluiten nemen die bijdragen aan de strategische doelstellingen zodat organisaties hun ambities kunnen realiseren.

Mensen in hun kracht zetten

“Portfoliomanagement helpt om mensen in hun kracht te zetten”, zegt Lydia. Daarnaast biedt het organisaties de structuur om de koers altijd in het oog te houden. “Organisaties zijn ooit begonnen vanuit een heldere missie en visie maar verliezen die soms uit het oog naarmate de tijd vordert. Dit kan verschillende oorzaken hebben: de snel veranderende omgeving waarin de organisatie functioneert, groei van een organisatie of simpelweg de dagelijkse werkzaamheden waardoor men de langetermijnvisie uit het oog verliest.”

Ook helpt portfoliomanagement bedrijven en organisaties om een heldere koers uit te zetten, geeft Lydia aan. “Het is een praktische manier die organisaties de kans geeft om op een effectieve manier eenvoudig keuzes te maken waardoor men de dagelijkse operatie (weer) kan verbinden aan de strategie.”

Fijne onboarding

Lydia voelt zich bij haar nieuwe werkgever meer dan thuis en kijkt uit naar haar eerste klantopdracht. Wat ze in het bijzonder waardeert is de aandacht voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

“Intermedius heeft oog voor de ontwikkeling van organisaties maar heeft ook veel oog voor de ontwikkeling van zijn medewerkers (onder andere met de X-pert Academy). Zo is er veel ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. En het is een hele toegankelijke organisatie.”

Vanuit Intermedius wordt enthousiast gereageerd op de komst van Lydia. “Met haar veranderkundige achtergrond en analytisch vermogen is ze in staat om aandacht te geven aan zowel de boven- als onderstroom”, aldus het bureau, dat bekende namen als Schiphol, Logius, EDSN, Netbeheer Nederland en diverse gemeenten tot zijn klantenkring mag rekenen. Het bureau uit Gouda telt zo’n 25 medewerkers.