Nieuwe consultants in dienst bij Double Effect

24 mei 2012 Consultancy.nl

Double Effect heeft twee nieuwe management consultants in dienst genomen: Matthijs Geneste (Consultant) en Laurens van Leeuwen (Junior Consultant).

Matthijs Geneste is in april 2012 in dienst getreden als Consultant. Hij is afkomstig van international adviesbureau BTS, waar hij het afgelopen jaar werkzaam was als Consultant. BTS is een adviesbureau gespecialiseerd in Learning & Development op het gebied van strategy executie, sales en leiderschap. BTS heeft circa 350 consultants verspreid over 25 kantoren in de V.S., Europa en het Midden-Oosten. Daarvoor werkte hij ruim twee jaar bij strategie-adviesbureau Booz & Company. Matthijs Geneste heeft een MA in European Union Studies behaald aan de Universiteit Leiden.

Laurens van Leeuwen is in mei 2012 gestart als Junior Consultant. Hij heeft een MSc. in Business Economics behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn afstudeerthesis onderzocht hij het verband tussen social media en de aandelen uit de AEX. De Double Effect adviseur concludeerde dat 35% van alle beursschommelingen tot 4 dagen van tevoren kan worden voorspeld door te kijken wat er over AEX-fondsen wordt gezegd op social media. Naar mate er meer over een bepaald fonds wordt gesproken neemt de voorspellende kracht toe. Ook het handelsvolume neemt toe naar mate een fonds vaker in het 'nieuws' voorkomt.


Nieuws