PA Consulting koopt Iers productinnovatiebureau Design Partners

27 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal advieskantoor PA Consulting heeft Design Partners overgenomen, een Iers productontwerp- en innovatiebureau met rond de 45 professionals.

Met Design Partners haalt PA Consulting een bekende speler in de wereld van productinnovatie in huis.

Sinds de oprichting in 1984 werkten de onderzoeks-, ontwerp-, digital- en engineeringexperts van het bureau mee aan de creatie van honderden nieuwe producten en ervaringen, voor bedrijven als Abbott, Cosmed, Google, Honeywell, Jameson, Philips, Panasonic en Samsung. In de afgelopen vijf jaar is het bureau bekroond met ruim 100 branche-awards.

PA Consulting koopt Iers productinnovatie bureau Design Partners

Design Partners, dat gevestigd is in Bray (zo’n 20 kilometer ten zuiden van Dublin), specialiseert zich vooral in productstrategie, ontwerpen voor duurzaamheid, draagbare technologie, hulpmiddelen voor menselijke interactie en ontwerp van medische apparatuur.

“Deze overname breidt onze design- en innovatiediensten uit, waardoor we nóg beter in staat zullen zijn om de meest vindingrijke producten, oplossingen en ervaringen aan onze klanten te leveren”, aldus Ken Toombs, CEO bij PA Consulting.

PA Consulting (4.000 medewerkers wereldwijd) is volgens verschillende benchmarks een van de marktleiders in de wereld van productinnovatie. “Design Partners verstevigt onze marktleidende positie en end-to-end dienstverlening in een tijd waarin de snelheid en kwaliteit van innovatie essentieel zijn voor bedrijfssucces”, zegt Toombs.

De deal bouwt voort op verschillende overnames die PA Consulting de afgelopen jaren heeft gedaan om zijn productinnovatiepraktijk te versterken. In 2020 werden in de Verenigde Staten Cooper Perkins en Astro Studios ingelijfd, en in de twee jaar daarvoor werden vier spelers binnen het segment ingelijfd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Zelf is PA Consulting sinds maart vorig jaar onderdeel van Jacobs, dat een belang van 65% heeft. De rest is in handen van het managementteam en medewerkers van PA Consulting.