Ken Toombs benoemd tot CEO van PA Consulting

09 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting heeft Ken Toombs per direct benoemd tot Chief Executive Officer.

De afgelopen jaren heeft PA Consulting een sterke groei doorgemaakt. In circa vijf jaar tijd, onder de vleugels van private equity-bedrijf Carlyle Group, wist het internationale management- en technologieadviesbureau de omzet met bijna €150 miljoen op te schroeven naar circa €550 miljoen. 

Na met succes de rol van CEO te hebben vervuld tijdens deze groeiperiode, legt Chief Executive Officer Alan Middleton na 13 jaar trouwe dienst zijn functie neer. Aanvankelijk werd Panos Kakoullis – de voormalige wereldwijde leider van de Audit-praktijk van Deloitte – aangekondigd als zijn opvolger, maar inmiddels is PA uitgeweken naar een andere kandidaat. 

“Panos Kakoullis heeft met wederzijdse instemming afgezien van de rol van CEO van PA. We willen Panos bedanken voor zijn bijdrage aan het bedrijf en wensen hem het allerbeste”, zegt een woordvoerder van PA over de situatie. 

Ken Toombs, Chief Executive Officer, PA Consulting

Per direct is de zeer ervaren professional Ken Toombs aangesteld als CEO van het adviesbureau. Voormalig CEO Middleton zal ondertussen doorgaan als Partner bij PA en zal de komende maanden samen met Toombs en het bestuur zorgdragen voor een soepele wisseling van de wacht. 

“In Ken hebben we een leider met een groot intellect en een evenwichtig moreel kompas. Hij is een echte strateeg in hart en nieren en zal een uitstekende bewaker zijn van onze doelen, waarden, de geschiedenis en de mooie toekomst van PA”, laat Middleton weten. 

Tijdens zijn carrière heeft Toombs verschillende leidinggevende functies bekleed in de zakelijke dienstverlening. Zo was hij onder andere Partner bij PwC, de Noord-Amerikaanse CEO van Capgemini Consulting en Global Head van Infosys Consulting. In 2018 maakte hij de overstap naar PA om de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf te leiden. Hij kreeg de taak om de groei van PA in ‘s werelds meest lucratieve adviesmarkt te versnellen. 

“Ken heeft met succes de Amerikaanse divisie geleid, waar hij een sterk leiderschapsteam heeft aangetrokken en ontwikkeld, talent heeft laten groeien op alle niveaus en het klantenbestand van PA aanzienlijk heeft vergroot”, aldus John Alexander, voorzitter van PA Consulting. “PA is met succes gegroeid onder het leiderschap van Alan en ik voorspel dat zal hetzelfde zal gebeuren met Ken aan het roer.”

“Ik ben bij PA gekomen vanwege zijn ambities en omdat ik wil bijdragen aan onze missie ‘Bringing Ingenuity to Life’. Als CEO ben ik van plan PA Consulting verder te ontwikkelen tot marktleider en onze end-to-end innovatiemogelijkheden uit te breiden. Ook wil ik dat PA de favoriete werkgever wordt van getalenteerde consultants over de hele wereld”, besluit Toombs.