BearingPoint boekt meest succesvolle jaar ooit

25 mei 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft de omzet van zijn belangrijkste organisatieonderdelen – Consulting, Products & Capital – het afgelopen jaar aanzienlijk weten te verhogen. De totale omzet van het wereldwijde consultancykantoor steeg met 15% naar €738 miljoen. In alle 23 landen waar BearingPoint kantoren heeft wist de organisatie groei te realiseren.

Het van oorsprong Europese BearingPoint telt vandaag de dag meer dan 4.000 consultants. Daarmee is het een van de grotere management- en technology consultingorganisaties ter wereld.

Waar de coronacrisis in 2021 nog altijd een grote impact had op veel organisaties, wist BearingPoint zijn goede resultaten van de afgelopen jaren juist voort te zetten. Zo realiseerde het kantoor afgelopen jaar voor het vijfde jaar op rij groei. De omzet steeg met 15% naar in totaal €738 miljoen. Ook wist BearingPoint zijn winstgevendheid te behouden.

2021 voor BearingPoint de boeken in als meest succesvolle jaar ooit“Het tweede jaar van de pandemie kende aanhoudende beperkingen en veranderingen. Onze prestaties tonen echter aan dat we de juiste antwoorden hebben weten te vinden op de onzekerheid die voortkomt uit de snel veranderde wereldwijde trends en onze klanten voor nieuwe uitdagingen stelde”, schrijft Kiumars Hamidian, Managing Partner van BearingPoint, in het jaarverslag.

“We hebben ruim boven het marktgemiddelde gepresteerd”, voegt de topman toe. “Dit toont onze sterke positionering, het verschil dat we maken in de markt, de waarden die we inbrengen bij de samenwerking met onze klanten en onze drang naar innovatieve oplossingen.”

Groei in alle onderdelen

Intern is BearingPoint gecentreerd rondom drie belangrijke bedrijfsonderdelen. Om te beginnen Consulting, het onderdeel dat traditionele management consulting- en project delivery-diensten biedt. “Vorig jaar leverden we 1.298 consultingprojecten in 50 landen”, aldus Hamidian.

BearingPoints Products-business levert op intellectueel eigendom gebaseerde digitale activa en managed services voor bedrijfskritische processen. Het bedrijfsonderdeel breidde het afgelopen jaar zijn suite aan oplossingen met 4 uit naar 21. “De unit heeft meer dan 30 nieuwe internationale klanten aangetrokken en heeft de omzet met 44% weten te verhogen.”

De Capital-tak, die onder meer M&A-advies en transactiediensten levert, zag de omzet afgelopen jaar bijna verdubbelen (+82%). Om de groei te ondersteunen nam BearingPoint het afgelopen jaar meer dan 1.300 nieuwe professionals aan.

Andere hoogtepunten van het afgelopen jaar waren de oprichting van een nieuwe vestiging in India, de lancering van een joint venture met IFS (“onze grootste servicegerichte joint venture tot nu toe”) en de spin-off van de regulatory technology-tak in samenwerking met private equity-bedrijf Nordic Capital.

CO2-footprint verlagen

Naast de goede prestaties heeft het wereldwijde adviesbureau het afgelopen jaar ook tal van stappen gezet richting zijn ambitie om de eigen CO2-uitstoot in 2025 met 50% te verminderen (ten opzichte van het jaar 2019).

Zo zette BearingPoint onder meer in op het verlagen van de uitstoot door reisbewegingen, het compenseren van 4.055 ton CO2e-uitstoot door het behoud en herstel van bossen en veengebieden, en op het koolstofvrij maken van de voetafdruk van zijn kantoren.

“We zijn al meer dan tien jaar intensief betrokken bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen, zowel intern als voor onze klanten. Maar we zullen verder gaan dan dat”, aldus Hamidian.

Vooruitblikkend op de resultaten in 2022, geeft hij aan dat BearingPoint verwacht “opnieuw beter te zullen presteren dan de markt”, waarbij op dubbelcijferige groei wordt gerekend. “We zijn 2022 ingegaan met een gezonde kaspositie en een sterke pijplijn, en verwachten een sterke groei in alle markten en segmenten.”