IFS en BearingPoint lanceren joint venture Arcwide

06 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancykantoor BearingPoint en softwarebedrijf IFS hebben samen Arcwide opgericht. Het nieuwe label zal klanten diensten leveren op het snijvlak tussen IFS-cloudtechnologie en innovatie.

IFS ontwikkelt en levert bedrijfssoftware voor organisaties wereldwijd die goederen produceren en distribueren, assets bouwen en onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. Het bedrijf telt ongeveer 4.000 medewerkers en is actief in ruim 50 landen.

De softwarespecialist heeft nu de krachten gebundeld met BearingPoint, een wereldwijd management- en technologieadviesbureau met meer dan 4.800 adviseurs en 41 kantoren in 23 landen. Vanuit het nieuw gevormde Arcwide zullen de twee bedrijven opdrachtgevers helpen om de waardecreatie binnen hun technologische bedrijfstransformaties aanzienlijk te versnellen.

IFS en BearingPoint lanceren joint venture Arcwide

“Door samen te werken met onze klanten en hun specifieke bedrijfsexpertise te combineren met Arcwide’s technologie en dienstenpropositie, definiëren we een nieuwe ervaring voor het opbouwen van een partnership en voor het creëren van waarde. Samenwerken levert meer op”, aldus Kiumars Hamidian, Managing Partner bij BearingPoint.

Arcwide gaat organisaties in diverse sectoren in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland ondersteunen bij hun groeiambities, door IFS Cloud-implementatie- en technologische diensten te bieden. Te denken valt aan diensten als waarde-evaluatie, scoping en implementatie, managed services evenals dienstverlening rond bedrijfstransformaties, zoals training en verandermanagement.

Natuurlijke stap

BearingPoint en IFS werkten al langer voor gemeenschappelijke klanten en hebben naar eigen zeggen de afgelopen jaren meerdere succesvolle projecten afgerond. “BearingPoint is een sterke en succesvolle partner voor ons geweest, ze begrijpen onze business en hebben dezelfde focus op klanten. Het uitbreiden van onze relatie om capaciteit uit te breiden was een natuurlijke stap”, geeft Michael Ouissi aan, Chief Customer Officer bij IFS.

Het nieuwe label Arcwide zal geleid gaan worden door BearingPoint-partner Philippe Chaniot, een rol waar hij naar uitziet: “Ik ben erg enthousiast om Arcwide te leiden. We hebben een zeer duidelijke visie en dat is het leveren van IFS Cloud-technologie, services en zakelijke transformatiediensten zodat managers groei en succes in hun organisatie kunnen stimuleren.”

Arcwide zal BearingPoint en IFS onderscheidend vermogen gaan bieden, geeft Chaniot tot slot aan: “De combinatie van de specifieke kennis die we hebben van onze klanten en de branchetechnologie- en diensteninnovatie van IFS geeft ons een duidelijk voordeel.”