BearingPoint-topman Kiumars Hamidian gaat tweede termijn in

31 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoints partners hebben Kiumars Hamidian voor een tweede termijn herkozen als Global Managing Partner.

Kiumars Hamidian, die meer dan vijfentwintig jaar werkzaam is voor BearingPoint, kreeg eerder deze maand het merendeel van de stemmen. Daarmee sprak BearingPoint’s leiderschapsteam zijn vertrouwen uit in de ervaren bestuurder.

Wereldwijd telt BearingPoint ongeveer 4.800 consultants en staf, werkzaam vanuit kantoren in Europa, het Midden-Oosten, de Aziatisch-Pacifische regio en Noord-Amerika. Waar de geschiedenis van het bedrijf vooral is gecentreerd binnen Europa, heeft BearingPoint de afgelopen jaren zijn footprint buiten het continent aanzienlijk weten uit te breiden. Bovendien heeft het tal van partnerships met gelijkgezinde organisaties gesloten, waarmee het kantoor vandaag de dag toegang heeft tot een wereldwijd netwerk van zo’n 5.000 consultants.

Kiumars Hamidian, BearingPoint

Hoogtepunten van Hamidians eerste termijn omvatten onder meer het uitbouwen van de omzet (nu €760 miljoen) en het personeelsbestand, het leiden van vier overnames en de spin-off van zijn RegTech-business (ondersteund door private equity), het uitbouwen van zijn intellectueel eigendom en kennisleiderschap, evenals het versnellen van de groei van zijn digital-portfolio in lijn met de veranderende vraag uit de markt. 

Onder de vleugels van Hamidian ontwikkelde en ontplooide BearingPoint een nieuwe vijfjaren-strategie (intern beter bekend als ‘Strategy 2025’), die voor de komende periode drie belangrijke doelstellingen kent: 1) elk jaar beter presteren dan de markt, 2) een top drie-presteerder zijn binnen de segmenten waarin BearingPoint actief is, en 3) mensen centraal stellen in de cultuur en activiteiten.

Hamidian laat weten: “Tijdens de crisis hebben we geopereerd in lijn met onze Strategie 2025, en dit heeft laten zien dat wij kunnen slagen in een snel veranderende wereld. Digitalisering en nieuwe manieren van werken zijn drastisch versneld en 2020 heeft ons in onze overtuiging gesterkt dat we het juiste platform voor de toekomst hebben.”

Vooruitkijkend geeft de herkozen bestuurder aan dat hij “de huidige koers wil voortzetten”, daarbij voortbouwend op BearingPoints “sterktes en waarden”.