BearingPoint opent eerste kantoor in India

10 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het van oorsprong Europese consultancykantoor BearingPoint heeft een nieuw delivery center geopend in India, zijn eerste lokale vestiging in het land.

Het nieuwe Indiase kantoor in Bangalore is de derde hub voor BearingPoint in Azië (naast kantoren in Shanghai en Singapore) en vormt tevens het derde delivery center van de organisatie, naast hubs in Roemenië en Tsjechië.

“De toegang tot India vormt een belangrijke mijlpaal voor BearingPoint”, geeft Matthias Loebich aan, Global Leader Markets and Networks bij BearingPoint. Vanuit Bangalore zal het nieuwe delivery center technologieprojecten van het kantoor gaan ondersteunen. Daarbij zal de focus liggen op SAP en digitale transformaties.

BearingPoint opent eerste kantoor in India

“De opening van een kantoor in India ondersteunt onze wereldwijde groeistrategie om intellectueel eigendom en digitale oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen en te leveren”, legt Kiumars Hamidian uit, Managing Partner van BearingPoint.

Vanuit het nieuwe kantoor zal BearingPoint nauw samenwerken met Robert Bosch Engineering & Business Solutions. Samen zal gewerkt worden aan het optuigen van het delivery center, aan gezamenlijke klantopdrachten en recruitmentactiviteiten.

Loebich: “We zijn verheugd onze samenwerking met Robert Bosch Engineering & Business Solutions te intensiveren. We leveren als team zeer succesvolle projecten door samen IT- en adviescapaciteit ter beschikking te stellen aan onze klanten.”

Dattatri Salagame, President en Managing Director bij Robert Bosch Engineering & Business Solutions, voegt toe: “De visie van het nieuwe centrum is om een mensgerichte aanpak te creëren voor het leveren van de best mogelijke digitale ervaring. Onze samenwerking is gebaseerd op complementaire waardecreatie, softwarecompetentie op schaal, en gericht op digitale transformatie van organisaties.”

Om zijn klantenbestand in Azië te bedienen heeft BearingPoint (omzet: €780 miljoen) een alliantie met ABeam Consulting, een van de grotere Aziatische adviesorganisaties.