Accenture bouwt duurzaamheidsadviesdiensten uit met drie overnames

12 mei 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft zijn Europese duurzaamheids- en ESG-dienstverlening de afgelopen weken versterkt door drie overnames te doen.

Avieco

Om te beginnen werd Avieco overgenomen, een in Londen gevestigd duurzaamheidsadviesbureau met circa zestig consultants. Daarmee voegt Accenture verschillende nieuwe klanten toe aan zijn bestand, waaronder partijen als BNP Paribas, Emirates, de European Investment Bank, Porsche, en diverse grote zakelijke dienstverleners, zoals Allen & Overy, BDO en Big Four-branchegenoot Deloitte.

“De overname van Avieco onderstreept ons streven naar schaalvergroting van de duurzaamheidsdiensten die wij klanten bieden en naar verdieping van onze kennis en ervaring”, geeft Peter Lacy aan, Accenture’s global Sustainability Services Lead (en de Chief Responsibility Officer van het bedrijf).

Accenture bouwt duurzaamheidsadviesdiensten uit met drie overnames

Greenfish

Medio april voegde Accenture Greenfish toe aan zijn organisatie. Hiermee maakten 270 professionals de overstap naar Accenture’s Sustainability Services-praktijken in België, Frankrijk en Nederland.

Greenfish, dat zijn hoofdkantoor heeft in Brussel, is een ingenieurs- en adviesbureau dat klanten helpt met hun decarbonisatie-ambities en voorziet van duurzaamheidsdiensten. Sinds de oprichting in 2010 opende Greenfish ook kantoren in Antwerpen, Gent, Amsterdam, Parijs en Lyon.

Greenfish geeft advies aan zijn klanten in iedere fase van de projectmanagementcyclus – van strategie tot implementatie – en is vooral actief binnen de sectoren energie, farma & life sciences, water, bouw, infrastructuur, transport, productie, consumentenproducten en retail.

Akzente

Vorige week voltooide Accenture een overname in Duitsland. Met het inlijven van akzente voegde Accenture ongeveer 60 consultants toe aan zijn teams in Berlijn en München.

Akzente werd opgericht in 1993 en helpt bedrijven actief in diverse sectoren (onder meer automotive, financial services, energie en consumentengoederen) met het verankeren van duurzaamheid binnen hun bedrijfsvoering. Het Duitse adviesbedrijf is gespecialiseerd in duurzame strategieën, non-financial en ESG-verslaglegging, communicatie en stakeholdermanagement.

Duurzaamheidstransformatie navigeren

Accenture geeft aan dat de drie overnames het wereldwijde adviesbureau nog beter positioneren om een positieve rol te spelen in het realiseren van de steeds urgentere transitie naar een duurzame economie.

“De toevoeging van deze drie adviesbureaus vergroot ons vermogen om onze klanten te helpen bij het navigeren van de duurzaamheidstransformatie, het creëren van meer waarde en impact en het waarmaken van de belofte van duurzaamheid”, aldus Lacy.

Florerende markt

Uit een analyse van Consultancy.org komt naar voren dat duurzaamheid vandaag de dag een van de drie snelst groeiende segmenten vormt binnen de wereldwijde consultingmarkt.

Recent onderzoek door Verdantix schat de wereldwijde duurzaamheidsconsultancymarkt op een totale waarde van $6,2 miljard. Tegen het einde van 2027 zal deze naar verwachting nog verder toenemen met circa $10 miljard.

Binnen deze florerende markt doen adviesorganisaties er alles aan om hun duurzaamheidsdienstverlening flink uit te breiden. Ze lanceren nieuwe diensten (BCG werkt bijvoorbeeld samen met SAP), tuigen eigen duurzaamheidspraktijken op (L.E.K. Consulting richtte vorig jaar een centre of excellence op gericht op duurzaamheid), of wenden zich tot anorganische groei om hun capaciteiten uit te breiden (zo sloot McKinsey vorig jaar drie duurzame deals).

Ondertussen investeren de Big Four-kantoren volop in het uitbouwen van hun duurzaamheidspraktijken. Zowel Deloitte als KPMG heeft bijvoorbeeld meer dan $1 miljard gereserveerd voor in de komende jaren.