BDO Sustainability brengt multidisciplinaire expertise samen

03 mei 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft BDO Sustainability gelanceerd, een nieuwe afdeling die de duurzaamheids- en ESG-diensten en -oplossingen van de organisatie samenbrengt. Daarmee kan BDO zijn klanten een end-to-end dienstenaanbod bieden.

“Met de lancering van BDO Sustainability bundelen en integreren we al onze relevante expertise op het gebied van duurzaamheid”, legt Christopher Tower uit, die eerder dit jaar werd benoemd tot de eerste ESG strategy en services-leider van het kantoor.

De nieuwe divisie wordt verantwoordelijk voor BDO’s dienstenaanbod en -oplossingen om klanten te helpen bij het realiseren van hun ESG-ambities. Ook gaat BDO Sustainability toezien op de integratie van duurzame business practices binnen andere dienstengebieden.

BDO Sustainability brengt multidiciplinaire expertise samen

De praktijk zal organisaties gaan ondersteunen bij het voldoen aan rapportage- en compliancevereisten vanuit aandeelhouders en toezichthouders, waarbij het bovendien kan putten uit BDO’s assurance-expertise. Verder zullen de belastingadviseurs van het kantoor klanten bijstaan bij fiscale en belastingvraagstukken.

De duurzaamheidsopdrachten van BDO Sustainability richten zich in het bijzonder op het helpen van klanten bij hun decarbonisatie-ambities, van strategie tot uitvoering. De consultants van BDO Sustainability zullen klanten helpen bij het ontwikkelen van hun netto-nul-plannen, het vergroenen van hun supply chains, het verduurzamen van de inkoopfunctie en het verminderen van de CO2-voetafdruk van hun operaties.

Daarnaast ondersteunen de dealmakers van BDO Sustainability klanten met op duurzaamheid gerichte deals, evenals het sluiten van investeringen in belangrijke duurzaamheidssegmenten zoals clean tech en ESG-monitoring.

De technologie-experts van BDO zullen klanten bovendien ondersteunen met tools en IT-oplossingen die verandering mogelijk maken. Volgens de wereldwijde zakelijke dienstverlener zal digitalisering een cruciale rol spelen bij het realiseren van de doelstellingen die voortkomen uit het Parijse klimaatakkoord.

In een reactie op de lancering van de nieuwe duurzaamheidspraktijk laat Keith Farlinger, de wereldwijde CEO van BDO, weten: “We erkennen de noodzaak om onze strategie, ons dienstenaanbod en de manier waarop we werken voortdurend aan te passen om te voldoen aan de duurzaamheidseisen van al onze stakeholders – onze klanten, onze werknemers, onze gemeenschappen en toezichthouders – om onze onderneming en de belangen van de komende generaties te beschermen.”

BDO Sustainability in Nederland

In Nederland wordt BDO Sustainability geleid door Chris van den Haak. Hij laat weten: “De roep om transparantie en verantwoording op ESG-aspecten is zeker niet nieuw en raakt onze dienstverlening direct op dagelijkse basis. Als BDO hadden we al jaren expertise in huis op het gebied van onder andere assurance rondom maatschappelijke verslaglegging en adviesdiensten op een specifiek thema als vastgoedverduurzaming.”

“Met BDO Sustainability integreren, verbreden en verstevigen we deze dienstverlening en zijn daarmee nog beter in staat om met klanten integraal het gesprek hierover aan te gaan. Ook is het onze ambitie om deze dienstverlening onder de vlag van BDO Sustainability door te ontwikkelen.”